Transavia is klaar voor de zomer van 20222 min leestijd

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De start van de zomerdienstregeling betekent vaak ook de start van nieuwe routes. Schiphol mag zelfs enkele nieuwe airlines verwelkomen. Transavia is in ieder geval klaar voor de zomer met een aanbod van ruim 90 bestemmingen. De low cost carrier start ook met nieuwe routes vanuit Rotterdam / The Hague Airport, Eindhoven Airport en Schiphol.

Nieuwe bestemmingen

Eerder deze week vertrok de eerste vlucht naar het Italiaanse Bergamo (Milaan). De Boeing 737 werd persoonlijk uitgezwaaid door de CEOs van Transavia en Rotterdam / The Hague Airport. Ook deze week vertrok vanuit Amsterdam Airport Schiphol de eerste vlucht naar Riga in Letland. In totaal bestaat de zomerdienstregeling bij Transavia uit 90 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika.

Naast Bergamo en Riga start Transavia deze zomer ook met vluchten naar onder meer Bilbao, Bastia, Kayseri en Ponta Delgado (Azoren). De verbinding tussen Eindhoven Airport en het Spaanse Bilbao startte afgelopen vrijdag 1 april. Bastia (Corsica) en Kayseri starten op respectievelijk 22 april en 13 juni vanaf Rotterdam / The Hague Airport. Vanaf 24 april vlieg je vanuit Amsterdam naar Ponta Delgado (Azoren).

‘We vliegen deze zomer weer bijna zoveel als voor de coronacrisis in 2019. We zien sinds januari een sterke stijging van de boekingen naar met name bestemmingen als Spanje, Italië, Portugal en de Griekse eilanden. Nederlanders willen heel graag weer op reis en wij zijn blij dat we dit jaar weer nieuwe mooie bestemmingen kunnen toevoegen aan ons netwerk. Ponta Delgada op de Azoren bijvoorbeeld is een prachtige bestemming voor een avontuurlijke vakantie, een parel in de Atlantische Oceaan. Er is veel belangstelling voor deze eilandengroep.’ – Marcel de Nooijer, CEO van Transavia

Boeing 737 van Transavia aan de gate
Boeing 737-800 (registratie PH-HXB) van Transavia aan de gate (Bron: Transavia)

Klaar voor zomerseizoen

Transavia is druk bezig met de voorbereidingen voor de zomer. Zeker nu het vliegverkeer weer toeneemt zal de low cost carrier van Air France-KLM weer flink meer toestellen inzetten op meer routes en met een hogere frequentie. De airline zegt veel vertrouwen te hebben in de nabije toekomst als het gaat om de vraag naar vliegreizen.

Transavia beschikt op het moment over 39 Boeing 737s, waarvan vier in de variant B737-700 en de rest -800. Volgens data van de website Airfleets zijn de vliegtuigen gemiddeld zo’n twaalf jaar oud. De investering in nieuwe toestellen als de Airbus A320neo en A321neo komen voor Transavia dan ook gelegen. Het is echter nog niet bekend wanneer de eerste Airbus vliegtuigen voor de low cost carrier van Air France-KLM gaan vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *