KLM & Air France Introduceren Bitebird2 min leestijd

BiteBird

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en Air France introduceren Bitebird waarbij je verbonden kan blijven tijdens je reizen. Dit introduceert het bedrijf samen met het telecom bedrijf Tansatel. Het is een apparaat op zakformaat die een 4G Wi-Fi verbinding kan opzetten zodat je kan internetten op reis zonder de hoge roaming kosten.

KLM/Air France Bitebird

Introductie van Bitebird

De Bitebird is direct te koop bij KLM in de Flying Blue shop. Je kunt het apparaat inclusief €50,- tegoed kopen voor 55.980 Flying Blye Miles. Je kunt het apparaat ook los kopen voor €99,95. De kosten voor €30,- tegoed liggen op €25,-, voor €50,- op €40,- en €130,- voor €100,- via de website van het apparaat zelf.  Zelf zou ik niet dit aantal miles besteden voor dit apparaat maar voor een vlucht tijdens de KLM Promo Awards.

Samen met een simkaart opent het apparaat een privé en beveiligde verbinding met een wachtwoord. Deze kun je zowel voor prive als zakelijke doeleinden gebruiken en is beschikbaar in meer dan 45 landen. Je betaald de lokale tarieven en je kunt maximaal 10 apparaten tegelijk verbinden met het apparaat.

De prijzen per land kun je hier vinden op de website van het apparaat. Naarmate je een grote prepaid bundel koopt, krijg je een lagere prijs per MB. Momenteel is het bedrijf actief in de onderstaande landen, waarbij er nog diverse landen in 2016 geïntroduceerd worden. De donkerblauwe landen zijn waar het al werkt, de donkergroene waar het zeer binnenkort werkzaam is, de lichtgroene waar het beschikbaar komt in 2016 en de grijze waar het niet beschikbaar is (en op korte termijn ook niet komt).

Je betaalt bijvoorbeeld voor België, Cyprus, Estland, Finland, IJsland, Ierland, Letland, Litouwen, Maleisië, Malta, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije €0,045 per MB. Doe je dit in een bundel van €25,- dan kost dit €0,038 (totaal 660 MB), in een bundel van €40,-  €0,036 (totaal 1.100 MB) en in een bundel van €100,- €0,035 (totaal 2.860 MB).

Bitebird beschikbaarheid

Ga jij gebruik maken van Bitebird of heb je een ander alternatief? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Reacties

 1. Denzi zegt

  De coverage is nog verre van optimaal. Ik herinner me dat KLM ook zelf zo’n ding te koop heeft, alleen maar met 3G en nog duurder.

  Weet iemand of er ook andere opties zijn?

 2. Michelle zegt

  Ik zou dan eerder een los 4G-modem kopen en in de landen zelf prepaidkaarten nemen. Toen ik in Noorwegen studeerde, kon ik bijvoorbeeld voor 79 NOK een bundel van 1GB kopen.

 3. Kristjan zegt

  I bought a Bitebird product and 40€ credit so totally I had 50€ worth of credit in my account.

  I used 1GB of data in Bali (Indonesia), and that was it – my credit line was empty. Data in Bali costs 0,02€ per MB. A simple calculation shows that 1GB is 20€ from my credit (which I bought totally worth of 50€).

  After having more than ten emails exchanged between me and their support, I discovered following:

  – The consumed GB number on your WiFi device is not showing real numbers (at least they told this)
  – You dont have ANY in the moment possibility to check your balance neither on your device, in the APP or intranet.
  – If you ask about the numbers, they send you excel sheet (welcome to the 21st century) with hundreds/thousands of rows
  – They told me that they are not responsible for anything regarding providing the service.
  – If I asked to have my “lost” credit back, they refused.
  – They have NOT client friendly customer service. For example they tried to convince me that I had auto app update function turned on on my mobile. I am travelling 150 days in a year and I know what is roaming and how much i consume the data.

  Overall – I DO NOT RECOMMEND their service to anyone, who likes to have an overview of their data consumption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *