American Express Platinum Cruise Programma

American Express Platinum Cruise Programma

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij een American Express Platinum heb je vanaf nu ook toegang tot het Platinum Cruise Programma. Dit programma houdt in dat je diverse voordelen krijgt bij diverse cruiseaanbieder zoals Hapag-Lloyd, Crystal Cruises, Holland America Line, Regent Seven Seas Cruises en Silversea Cruises. Een cruise met een van deze voordelen kun je boeken via de American Express Platinumlijn. Eerder schreven we al over American Express in combinatie met reizen (klik).

American Express Travel

American Express Platinum Cruise Programma – Hapag Lloyd Cruises

Bij Hapag Lloyd Cruises krijg je de volgende voordelen met een American Express Platinum:

 • €200,- per persoon aan drank en spa tegoed aan boord van de MS Europa 2
 • €300,- per persoon voor drank, excursies en de wasserette aan voord van MS Europa
 • €200,- per persoon voor drank aan bood van de MS Hanseatic en de MS Bremen

De voorwaarden hiervoor zijn is dat het geldig is voor boekingen en reizen van minimaal 5 nachten. Het privilege geldt eenmalig per persoon per verblijf, voor uitsluitend de hut van de kaarthouder.

Crystal Cruises

Bij Crystal Cruises krijg je de volgende voordelen aan boord:

 • $300 per boeking te besteden aan boord
 • $150 per boeking te besteden aan excursies

De voorwaarden hiervoor zijn: de aanbieding is geldig voor cruises van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2016. Het voordeel geldt op de gepubliceerde prijzen van Crystal Cruises en voor reizen van minimaal 6 dagen. Het geldt voor alle categorieën en het aan boord te besteden tegoed moet aangevraagd worden bij de boeking. Het aan boord te besteden tegoed kan worden gebruikt in de boetieks en de beautysalon aan boord en voor excursies aan wal. Deze aanbieding kan worden gecombineerd met alle publieke spaarprogramma’s zoals Crystal Society Savings, Crystal Society Milestones en bijvoorbeeld in te wisselen spaarcertificaten.

Holland America Line

Bij Holland America Line krijg je de volgende voordelen als American Express Platinum kaarthouder:

 • $300 per hut te besteden aan boord bij boeking van een suite cabin
 • $200 per hut te besteden aan boord bij boeking van een bacony cabin
 • $100 per hut te besteden aan boord bij boeking van een outside cabin

De voorwaarden hiervoor zijn dat het voor minimaal 5 overnachtingen moet zijn. Het aan boord te besteden tegoed is op basis van een 2 persoonsbezetting en geldt per boeking en niet per reis (voor aaneengesloten reizen). Passagiers die alleen reizen krijgen precies hetzelfde tegoed en het privilege kan op welk moment wijzigen en is in US dollars. Het kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en Holland America Line opent een tegoed-rekening met het bedrag. Het tegoed vervalt aan het einde van de cruise en je kunt het zo vaak boeken als je wilt.

Regent Seven Seas Cruises

Als kaarthouder krijg je het volgende voordeel aanboord van de Regent Seven Seas Cruises:

 • $300 per hut te besteden aan boord

Dit voordeel geldt voor cruises van minimaal 6 dagen en geldt voor alle categorieën. Het geldt voor de gepubliceerde prijzen en niet voor ‘net fare arrangements’. De privilege geldt voor de kaarthouder en maximaal 2 extra suites die deel uitmaken van dezelfde boeking, maar per boeking geldt slechts 1 aan voor de besteden tegoed. De kaarthouder dient zelf mee te reizen en er dient betaald te worden met American Express. Het aan boord te besteden tegoed kan niet worden gebruikt in het casino en het is niet overdraagbaar. Het voordeel geldt niet in het geval van speciale internationale tarieven. Voor passagiers die alleen reizen krijg je het aandeel naar rato van het privilege. Dit houdt in dat als een alleen reizende passagier 150% van de prijs moet betalen, dan ontvangt deze een tegoed van $225,-.

Silversea Cruises

Aan boord van Silversea Cruises gelden diverse voordelen naar gelang van het schip.

Bij klassieke schepen: Silver Cloud, Silver Shadow, Silver Wind, Silver Whisper en de Silver Spirit:

 • $300 te besteden aan boord per hut, op basis van een 2-persoonsbezetting
 • een fles champagne
 • een exclusieve rondleiding door de scheepskeuken o.l.v. een chef-kok

Bij de Explorer Schepen: Silver Explorer, Silver Discoverer en de Silver Galapagos:

 • $300 te besteden aan boord per hut, op basis van een 2-persoonsbezetting
 • een fles champagne

Dit voordeel geldt voor reizen van minimaal 6 dagen en voor alle categorieën hutten en suites.

Conclusie American Express Platinum Cruise Programma

In veel voorwaarden staat dat je dit kunt boeken tot 31 december 2015, maar American Express gaf aan dat dit een fout op de website is en dat je dit kunt boeken voor 2016 en 2017. Je kunt van al deze voordelen genieten als je boekt via de Platinum reserveringslijn die achterop de kaart staat.

Een American Express Platinum kost €700,- per jaar waarbij je op dit moment een gratis Sony Actioncam krijgt en 25.000 Membership Rewards bij besteding van €250,- in de eerste maand. Bij deze kaart komt ook een travel voucher van €150,- die je kunt besteden aan bijvoorbeeld een cruise. Tevens krijg je diverse elite statussen in loyaliteitsprogramma’s zoals Starwood Gold en HHonors Gold. Tot slot krijg je uitgebreide verzekeringen als je betaald met de American Express kaart.

De jaarlijkse bijdrage is hoog, maar je krijgt er veel voordelen voor terug zoals dit Cruise Programma. Indien je een cruise boekt dan haal je al een groot deel van de jaarlijkse bijdrage terug. Ga je binnenkort een cruise maken of reis je veel, dan raad ik de American Express Platinum kaart zeker aan.

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van dit programma? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *