Nieuwe Partners American Express Platinum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij de American Express kaarten krijg je een aantal voordelen. De meeste voordelen krijg je bij de American Express Platinum kaarten, maar met de American Express Gold (met Premium Cover) krijg je ook veel voordelen.  In dit artikel kun je meer lezen over de American Express kaarten met betrekking tot het reizen. 

Gratis American Express Gold

American Express heeft diverse kaarten, waaronder de American Express Gold kaart. Deze Gold kaart komt in een normale Gold kaart of een Gold kaart met Premium Cover. Tussen deze twee Gold kaarten zit een verschil, maar beide kaarten kun je aanvragen waarbij je het eerste jaar gratis krijgt. Zeg je de kaart binnen een jaar weer op, dan heb je dus een gratis American Express Gold kaart voor een jaar met vele voordelen!

Met de Gold Premium Cover kaart krijg je een reis- en annuleringsverzekering voor jezelf, familie en extra kaarthouders. Ook hier krijg je binnen 24 uur een vervangende kaart wereldwijd. Met de reguliere Gold kaart krijg je geen verzekeringen. 

Met de Gold kaart krijg je een Lounge Club lidmaatschap. Daarbij krijg je 2 keer per jaar gratis toegang en voor de overige bezoeken dien je een bedrag te betalen. Alle aangesloten Lounge Club lounges kun je hier (klik) vinden. Ook met dit lidmaatschap heb je toegang tot de Aspire Lounge op Schiphol. Met de Gold kaart met Premium Cover krijg je hetzelfde lidmaatschap als bij de Gold kaart, je krijgt echter vier keer gratis toegang in plaats van twee keer.

De American Express Gold kaart en de American Express Gold met Premium Cover kun je gratis aanvragen voor het eerste jaar via deze links: Gold kaart, Gold kaart met Premium Cover. Daarnaast krijg je een bonus van 10.000 Membership Rewards, daarvoor moet je wel minimaal €1000,- met de kaart uitgeven binnen de eerste drie maanden. Deze Membership Rewards kun je overschrijven naar diverse loyaliteitsprogramma’s zoals Flying Blue of British Airways Avios of kun je besteden aan een reis/hotel. 

Nieuwe Hotelpartners Platinum

American Express heeft zojuist een aantal nieuwe hotelpartners bekend gemaakt, die de kosten voor de American Express Platinum kaart een stukje dragelijker maken. Hieronder vindt je een opsomming van deze partners.

De eerste nieuwe partner van American Express is Shangri La. Bij deze hotel keten krijg je de Jade status. Deze status biedt onder andere een 25% bonus bij het sparen van punten, in- of uitchecken met voorrang, gegarandeerde beschikbaarheid voor een reservering die 72 uur van de voren is gemaakt, persoonlijke voorkeuren voor bijvoorbeeld een bed of hoodkussentype, upgrade met voorrang naar de volgende kamercategorie en een vroege check-in en late check-out indien beschikbaar. 

De tweede nieuwe partner is Hilton. Bij deze hotelketen krijg je Gold status. Met deze status krijg je onder andere een bonus van 25% op het Hilton HHonors Base Punten die gespaard worden per verblijf, gratis Wi-Fi, een kamer upgrade indien beschikbaar, digitale checkpin, late check-out indien beschikbaar, toegang tot fitnesscentra gedurende het verblijf en twee gratis flesjes water per verblijf. Er zitten meer voordelen aan deze HHonors Gold status bij verschillende hotels van deze keten. Deze kun je vinden op de website van Hilton.  

Een andere nieuwe partner is Melia. Bij deze hotelketen  krijg je Gold status. Met deze status krijg je onder andere gratis Wi-Fi in alle hotels, een late-check out om 16.00 uur bij city hotels en 14.00 uur bij resort hotels, 12 punten voor elke bestede euro of dollar, 2.000 punten als welkomstgeschenk, gratis ontbijt voor 2 personen en 3 kortingsvouchers voor 20% korting op een verblijf die te besteden zijn binnen 1 kalenderjaar. 

Bestaande Hotelpartners

Bestaande partners van de American Express platinum kaart zijn Starwood SPG, met Gold status, Club Carlson, met Gold status en Le Club Accor, met Platinum status. Meer over deze verschillende partners kun je vinden in dit artikel.

11057680_703275386466360_855239569065957136_o

Conclusie

De nieuwe hotelpartners van American Express zijn een mooie bijdrage. De status krijg je zolang het partners zijn van American Express en hoeven niet per jaar opnieuw behaald worden zoals normaal gesproken het geval is. Je hoeft dus niet ieder jaar een bepaald aantal nachten te verblijven in een hotel om de status te behouden voor het volgende jaar, je behoudt deze automatisch! De kosten voor een Platinum kaart zijn wel hoog, maar daarentegen brengt het veel voordeel met zich mee zoals lounge toegang, verzekeringen en Membership Rewards. Meer informatie hierover en over alle kaarten van American Express kun je in dit artikel vinden. 

Heb je interesse in de American Express platinum? Dan kun je je aanmelden via deze link met een bonus van 25.000 Membership Rewards als je 1000 euro uitgeeft in de eerste drie maanden. Deze punten kun je bijvoorbeeld gebruiken om over te schrijven naar verschillende programma’s of te besteden aan een reis. 

American Express Kaarten

Als je via de referral links in dit artikel een American Express kaart aanvraagt krijgt de redacteur een vergoeding in Membership Rewards. Insideflyer.nl is niet verbonden aan American Express. Alle meningen en uitingen in dit artikel zijn die van de auteur alleen. De aanvraag doe je bij American Express en is niet inzichtelijk voor ons. Wij zijn niet verantwoordelijk voor wijzigingen die American Express doet.

Reacties

 1. Stormbreaker zegt

  Ja maar wat in dit artikel niet gezegd wordt is dat de inkomenseisen voor deze kaarten ongelofelijk hoog liggen. Ook kijkt AMEX bijvoorbeeld in wat voor een woonsituatie je woont. Ben je nog student (met wel een goed inkomen) of pas afgestudeerde in een huurwoning dan is de kans kleiner dat je door de afdeling Kaartacceptatie geaccepteerd wordt. Ook is borgstelling bij AMEX in tegenstelling tot ICS niet mogelijk.

  • Kilian zegt

   De inkomenseis is inderdaad een belangrijk punt om naar te kijken bij het aanvragen van een Amex. Borgstelling is in een aantal gevallen wel mogelijk, maar makkelijk te regelen is het niet 😉 Dank voor je aanvulling Stormbreaker!

  • Kilian zegt

   Bij een platinum kaart gelden de voordelen ook voor de extra kaarthouder. Ik verwacht dan ook dat dit ook geldt voor de Gold extra kaarthouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *