KLM biedt aan reizigers in open brief excuses aan voor chaos2 min leestijd

Rintel nieuwe president-directeur bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM topvrouw Marjan Rintel biedt in een open brief haar excuses aan voor de chaos die de afgelopen weken is ontstaan op Schiphol. Veel reizigers kregen te maken met annuleringen en raakten zelfs hun bagage kwijt. Daarnaast maakte KLM vorige week nog bekend nog eens 1000 vluchten te gaan annuleren.

KLM biedt excuses aan

Vanwege de chaos die de afgelopen weken is ontstaan biedt KLM dus nu in een open brief aan haar excuses aan. “Dat veel reizigers gedupeerd raakten is niet altijd de schuld van KLM zelf”, zo laat Rintel weten. “Maar het imago van de maatschappij is er hierdoor niet beter op geworden. We gaan er daarom alles aan doen om dit vertrouwen terug te winnen”, aldus Rintel. Naast het kwijtraken van bagage en de annuleringen konden reizigers de afgelopen weken ook niet in contact komen met KLM. Rintel laat weten extra maatregelen te nemen. Zo wordt er extra personeel aangenomen om alle klanten op tijd te woord te kunnen staan. Daarnaast zullen ook een aantal stoelen in de vliegtuigen worden geblokkeerd zodat reizigers van een vertraagde of geannuleerde vlucht altijd nog meekunnen op een volgende vlucht.

KLM excuses
KLM biedt in een open brief haar excuses aan voor de chaos die afgelopen weken is ontstaan. (Foto: InsideFlyer – MdTurck)

Verder laat de topvrouw nog weten er alles aan te doen om de vermiste koffers terug te bezorgen en daarnaast de schade te vergoeden. De chaos is niet iets dat zich alleen op Schiphol en bij KLM afspeelt. Op luchthavens in heel Europa zijn er op dit moment personeelstekorten waardoor men de drukte niet aankan.

Lees ook: Op deze Europese vliegvelden heb je de meeste kans op vertraging

Dit laat Rintel ook weten in de brief maar zegt daarnaast ook haar oprechte excuses aan te bieden. “Dit moet gewoon beter’, aldus de topvrouw. Tenslotte bedankt Rintel de reizigers nog die in deze moeilijke tijden voor KLM hebben gekozen, alsmede voor het begrip en geduld.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

  1. Per zegt

    Leuk, maar het zou de KLM sieren als ze een serieus gebaar maken naar hun vaste klanten. Vluchten zijn gecanceld, vertraagd of vertrektijden werden aangepast. Toegang tot de lounges was soms niet mogelijk. Ruimbagage werd afgeraden, dus dan maar alleen met handbagage (wat weer tot problemen leidde aan boord). Bagage zoek. Lange rijen bij inchecken en securitycheck, ook voor sky priority. De priority tekefoonlijn was vaak onbereikbaar. En sinds 29 juni kun je ook niet meer gratis omboeken (volgens mij geen actieve communicatie over geweest). Het zal bij andere maatschappijen misschien niet beter zijn, maar het is het proberen waard. Als vaste klant bij de KLM voel ik me niet gewaardeerd. Het sorry emailtje is te laat en te weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *