Delta bestelt 100 nieuwe Boeing 737-10 MAX toestellen2 min leestijd

Delta Boeing 737-10 MAX

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta heeft bij Boeing een order geplaatst voor in totaal 100 nieuwe Boeing 737-10 MAX toestellen. Daarnaast is er een optie genomen voor nog eens 30 van dit soort toestellen. Een aantal jaar geleden maakte Delta al bekend meer toestellen van Boeing te willen bestellen.

Delta bestelt 100 Boeing 737-10 Max toestellen

Nu heeft de maatschappij dus een bestelling geplaatst voor in totaal 100 Boeing 737-10 MAX toestellen met nog eens een optie van 30. Dit liet Delta deze week weten op de Farnborough International Airshow in het Verenigd Koninkrijk. Dat Delta heeft besloten om voor de Boeing 737-10 MA?X te kiezen is opmerkelijk. Eerder deze maand traden er namelijk al een aantal problemen op bij dit toestel met betrekking tot de technische goedkeuring. Het eerste toestel moet in 2025 geleverd worden. De Boeing 737-10 MAX is het grootste narrow-body toestel dat Boeing op dit moment aanbiedt. Deze toestellen verbruiken 20-30% minder brandstof dan hun voorvangers en moeten de huidige vloot deels gaan vervangen.

Delta Boeing 737-10 MAX
Delta bestelt 100 nieuwe Boeing 737-10 MAX toestellen. (bron: Delta)

Volgens Delta’s CEO Ed Bastian, is de Boeing 737-10 MAX een belangrijke toevoeging tot de huidige vloot aangezien het comfort van de reiziger aanzienlijk omhoog zal gaan. “Daarnaast zijn deze toestellen een stuk milieuvriendelijker en zijn ze flexibel in te zetten in het gehele netwerk”, zo laat hij weten in een persbericht van Delta. Verder laat de Amerikaanse maatschappij weten blij te zijn dit type toestel deel uit te laten maken van de vloot. Zo is het toestel niet alleen milieuvriendelijker, ook kan deze veel meer passagiers vervoeren. “Daardoor is het toestel flexibel inzetbaar op zowel korte- als lange routes”, aldus Stan Deal, CEO van Boeing. Met deze bestelling zal Delta aan het eind van dit decennium in totaal 300 Boeing 737 toestellen bezitten. De Boeing 737-10 is dan samen met de Airbus A321neo een van de milieuvriendelijkste toestellen in de hele vloot.

Aantal stoelen

Het toestel zal over 129 stoelen in economy beschikken terwijl er 33 stoelen gereserveerd zijn voor Comfort+. Tenslotte zijn er nog 20 stoelen in first class te vinden. De toestellen zullen verder worden uitgerust met de modernste technologie en krijgen als hub New York, Boston, Atlanta, Detroit, Minneapolis-St. Paul, Seattle en Los Angeles.

Uitgelichte afbeelding: Delta

Reacties

  1. Bert zegt

    Vermeldt er gelijk even bij dat Delta dreigt de order weer te cancellen als de vliegtuigen aan de nieuwste veiligheidseisen moeten gaan voldoen. Tamelijk schandalig staaltje powerplay van Boeing en Delta, waarbij de (verhoogde) veiligheid van de passagiers aan de kant wordt geschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *