airBaltic introduceert Light Tarieven voor Business Class3 min leestijd

airBaltic introduceert Light Tarieven voor Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nationale airline van Letland, airBaltic, introduceert een nieuw ticket tarief. Naast de reguliere tarieven komt er een nieuw ‘light’ tarief bij. Dit airBaltic light tarief gaat gelden voor de Business Class van de maatschappij. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn met de reguliere tarieven van airBaltic.

Vliegen met airBaltic

airBaltic is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland. Vanuit de drie Baltische staten vliegt de maatschappij naar allerlei bestemmingen in Europa en Azië. Zo vlieg je vanuit Riga naar onder andere Amsterdam, Parijs, Larnaca (Cyprus) en Tel Aviv. Ook vanuit Tallinn en Vilnius is er een groot aanbod aan bestemmingen waar de maatschappij naar toe vliegt. Voor reizigers uit Nederland kun je gemakkelijk vanuit Amsterdam Airport Schiphol of Brussels Airport naar de Baltische Staten vliegen.

airBaltic A220-300
airBaltic A220-300. Foto: airBaltic

Eerder vloog InsideFlyer met airBaltic in verschillende soorten vliegtuigen naar allerlei bestemmingen. Zo vind je hier een review over een vlucht tussen Brussel en Riga en hier tussen Parijs en Riga in Business Class in de Airbus A220-300. airBaltic vliegt momenteel enkel nog met Airbus A220-300 toestellen.

Verschil light en reguliere tarieven

airBaltic introduceert bovenop de reguliere tarieven ook een Business Class Light tarief. Deze tarieven zijn anders geprijsd, maar bieden nog steeds een hoop comfort voor reizigers in Business Class. InsideFlyer zocht uit wat nu het grote verschil is, en op het eerste oog zijn er haast geen verschillen tussen het light en reguliere tarief.

airBaltic introduceert Light Tarieven voor Business Class

Bij beide tarieven kun je je vertrekdatum en tijd wijzigen. Echter bij het light tarief is dit alleen mogelijk wanneer je dit voorafgaand aan je originele vertrekkende vlucht. Hierna kost het €50,- per gewijzigd ticket exclusief tariefverschillen. Een ander verschil is dat je het ticket kunt annuleren. Bij het reguliere tarief krijg je het gehele bedrag terug. Bij het light tarief alleen de belastingen die je hebt betaald. Tot slot is het belangrijk dat je geen fouten maakt in de naam op het ticket. Mocht je dit fout doen bij een airBaltic Business Class Light tarief, dan kost het je €100,- per ticket.

Ben je lid van het loyaliteitsprogramma airBaltic Club, dan kun je ook punten sparen. Afhankelijk van de Business Class tarieven die je kiest voor je vlucht met airBaltic spaar je een andere hoeveelheid punten bij de airBaltic Club. airBaltic Club leden sparen bij een Light tarief per uitgegeven euro 1 punt en 150 bonuspunten. Bij een regulier tarief spaar je in plaats van 150 bonuspunten zelfs 200 bonuspunten.

Alle tariefvoorwaarden lees je hier op de website van airBaltic terug.

Conclusie airBaltic Business Light en Regulier

airBaltic heeft voortaan ook een Business Class Light tarief. Dit tarief verschilt op dit moment nauwelijks van het reguliere tarief. Grote verschil is dat je een paar honderd euro kunt besparen op je vliegreis, zonder dat je al te veel hoeft in te leveren op het comfort in Businessclass. Je kunt namelijk met dezelfde hoeveelheid bagage blijven reizen, evenals gebruikmaken van de lounges op de luchthavens en je ontvangt een gratis maaltijd en stoelselectie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het grote verschil zit hem in enkele voorwaarden rondom wijzigingen. Als je zeker bent van het feit dat je de reis verwacht uit te voeren, is het nagenoeg onnodig om voor het reguliere tarief te kiezen en is het airBaltic Business Class Light tarief een prima optie. Op een willekeurige vlucht tussen Amsterdam in Business Class naar Tallinn bespaar je al gauw €180,- voor een retourvlucht. Daarmee kan het dus een interessante optie zijn om toch met meer comfort te vliegen, maar wel tegen een gereduceerde prijs.

Review: Business Class airBaltic Bombardier Dash 8 Q400 Riga-Vilnius
Business Class maaltijd bij airBaltic. Foto: InsideFlyer.

Bron: airBaltic. Headerfoto: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *