KLM A330-300 vloot volledig uitgerust met nieuwe WBC

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Heb je een vlucht met een Airbus A330-300 van KLM, dan heb je nu gegarandeerd een full-flat stoel in World Business Class. Het laatste grotere -300 toestel van de A330 vloot, de PH-AKD, is in de hangar om uitgerust te worden met de nieuwe WBC cabine en dat betekent dat alle vliegende kisten al omgebouwd zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan InsideFlyer. De gehele A330 vloot zou deze maand al klaar moeten zijn, maar medio oktober maakte KLM bekend dat er vertraging is opgelopen. ‘In de loop van december’ moeten alle A330 vliegtuigen zijn gemodificeerd. Daarmee zou de gehele longhaul KLM vloot eindelijk full-flat stoelen hebben in de Business Class. Alle Boeing vliegtuigen hebben dit al.

Update januari 2019: Update: Modificatie KLM A330’s compleet – hele ICA vloot heeft full-flat WBC!

WBC KLM A330

Airbus A330-200

Van de kleinere Airbussen vliegen er nog steeds 2 vliegtuigen rond met de oude angled stoelen. Dit betreft de PH-AOE en PH-AOF, voor zover bekend. In de KLM Flightguide kan je een dag van te voren zien welke registratie voor je vlucht gepland staat. Ook via de Schiphol website is dit vaak een dag van te voren te zien bij de vluchtinformatie. De stoelindeling is hetzelfde, dus van de seatmap kan je niks aflezen.

Reacties

 1. JDE zegt

  Dank voor de update, in een eerder artikel werd nog gemeld dat de PH-AOF al ge-update was; is deze informatie achterhaald?
  Staat helaas op mijn vlucht van Dec1 op de planning vanuit DMM..

   • Loek de Ruijter zegt

    Al die oude toestellen die nog geen New WBC stoelen hebben zullen wel vliegen op Aruba en Bonaire. de melk koe lijn van de KLM.
    Er moet dringend meer concurrentie komen naar deze bestemmingen, die al jaren lang door de KLM als oud vuil worden behandeld.

  • The Flying Dutchboy zegt

   De AOF is inderdaad nog niet omgebouwd, kreeg ik eergisteren nog te horen van een kennis die ermee vloog. Eerder was dat misschien de verwachting omdat de kist lang aan de grond had gestaan. Maar dat kan dan voor ander onderhoud zijn geweest. Ik zal het artikel updaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *