Foto’s: nieuwe World Business Class op KLM A330

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds vorige maand vliegt de eerste omgebouwde Airbus A330-300 van KLM rond met een nieuwe stoel in de World Business Class. De cabine behoudt een 2-2-2 indeling, maar de stoel gaat nu volledig plat. De foto’s die door KLM vrijgegeven waren, gaven niet echt een goed beeld van de cabine. Via Twitter deelde @kvd12840 foto’s van zijn vlucht met de PH-AKA met Insideflyer.

De stoel heeft het meest weg van de B/E Aerospace Diamond stoel die onder andere ook door Aeromexico wordt gebruikt op de Boeing 787-8 Dreamliner. De stoel is wel aangepast. Zo zien de schermen er groter uit en is de handset elders geplaatst. Met deze stoelen kan het voeteneinde, dat in het frame van de stoel voor je zit, vrij krap zijn. Meestal is dat in de bulkhead niet het geval, maar dit is vanuit deze foto’s niet te zien.

Het is nog onbekend hoe de ombouw van de rest van de A330 vloot gaat verlopen. Seatguru publiceerde afgelopen week een seatmap van een A330-200 waarop de nieuwe stoel ook te zien is, maar het is nog niet bevestigd dat een kleinere A330 ook al is omgebouwd. Voor nu is het alleen zeker van de PH-AKA, een A330-300. Deze vliegen onder andere naar Vancouver, Havana, Lagos, Kigali/Entebbe, Bahrein, Kuweit, Aruba/Bonaire en Washington.

Reacties

  1. foxtwo zegt

    Geboekt op A330-200 in juli. 3 rijen 2-2-2 op de seatmap. Er staat ook een notitie bij dat dit toestel tussen januari en november 2018 de nieuwe businessclass krijgt.

    • Loek de Ruijter - Aruba zegt

      Het is niet te geloven. Volgens mij is dat 2 of 3 jaar na de aankondiging van ombouw van de BC. Een van de grootste melkkoe lijntjes van de KLM naar Aruba komt natuurlijk altijd als laatste aan de beurt voor vernieuwing. Jammer ,, er is geen concurrentie” . Je kunt nu wel via Panama city vliegen met een Boeing en de Nieuwe WBC . Dat duurt maar 2 uur langer. KLM ziet niet in, dat klanten die veel op Aruba vliegen, de KLM links laten liggen naar andere bestemmingen vanaf Amsterdam met moderne up to date toestellen en super klantvriendelijk cabine personeel van andere maatschappijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *