Pop-up restaurant in Sofitel Amsterdam

Pop-up restaurant in Sofitel Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In november 2017 was ik in het Sofitel Legend Le Grand te Amsterdam. Niet voor een verblijf, maar gewoon voor een klein hapje en drankje in restaurant Bridges. Een geweldig leuke sfeer hangt daar, toegankelijk maar toch sjiek. Samen met een heerlijk glaasje wijn, wat nootjes en lekkere kroketjes gezellig kunnen genieten van deze entourage.

Verbouwing

Vanaf afgelopen maandag 22 januari t/m 12 maart zullen Restaurant Bridges en Le Petit Bistro worden verbouwd. Ze zullen geheel onder handen genomen worden en hopelijk nog gezelliger worden dan dat het hier al was.

In de tussen tijd hebben ze niet stil gezeten bij het Sofitel Legend Le Grand, want er komt een tijdelijke pop-up restaurant. Daarnaast zal ook de lobby van het hotel deels worden aangepakt. Deze zal tijdelijk veranderen in een gezellige Italiaanse living. Hier kun je nog lekker genieten van de Italiaanse sferen, wellicht onder genot van een lekker hapje en drankje?

La Gita

Om gasten toch te kunnen voorzien van hapjes en drankjes openen ze in dezelfde periode een pop-up restaurant, genaamd: La Gita. Nu zul je denken wat is de betekenis van dit woord. Nou niets meer of minder dan ‘de trip’. Executive Chef Andrès Delpeut ging afgelopen zomer een trip maken in Italië. Daar heeft hij inspiratie opgedaan voor enkele heerlijke gerechten die in het pop-up restaurant La Gita te proeven zijn. Het restaurant is van ’s ochtends tot in de avond geopend.

De kaart

Een pop-up restaurant heeft natuurlijk ook een menu nodig. Er worden typisch Italiaanse gerechten gereserveerd. Van heerlijke tomaten risotto, pizza’s tot een Italiaans burger of een stukje vis. Bij elk gerecht kan een lekker drankje worden geserveerd, Wine Director Lotte Wolf zal zeker een van de heerlijke Italiaanse wijnen aanbevelen.

Het menu van pop-up restaurant La Gita
©Sofitel Legend Le Grand Amsterdam
Het menu van pop-up restaurant La Gita
©Sofitel Legend Le Grand Amsterdam

 

Helaas nog nooit de mogelijkheid gehad te overnachten in het Sofitel Legend Le Grand in Amsterdam. Maar op het ‘to-do’ lijstje staat hij zeker! Misschien voor 12 maart sowieso nog maar eens heen gaan voor een heerlijk hapje en drankje in La Gita. Ga jij ook? Vergeet dan niet van tevoren te reserveren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *