JetBlue lanceert route naar Parijs in 20231 min leestijd

JetBlue transatlantische mint studio cabine

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij JetBlue start volgend jaar zomer met vluchten tussen New York JFK en Parijs Charles de Gaulle. Sinds vorig jaar vliegt JetBlue ook naar Londen, wat de eerste Europese bestemming is voor de luchtvaartmaatschappij.

JetBlue van New York naar Parijs

Vanaf volgend jaar zomer zal Parijs de nieuwe bestemming worden in Europa. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe vaak er gevlogen zal worden tussen New York en Parijs, wat ook een belangrijke route is voor bijvoorbeeld Air France. Het aantal vluchten zal in de komende periode duidelijk worden.  In de toekomst komt er ook een route tussen Boston en Parijs met JetBlue.

Robin Hayes, de CEO van JetBlue, hoopt op een succesvolle start van deze route:

JetBlue biedt op deze routes – waar een enkele joint venture met hoge tarieven bijna driekwart van het vliegverkeer voor haar rekening neemt – iets volstrekt unieks ten opzichte van de grote internationale luchtvaartmaatschappijen. De respons op onze Londense dienst is het bewijs dat het combineren van geweldige service met lage tarieven werkt. We kunnen niet wachten om onze vernieuwde Mint cabine naar de meest bezochte stad op het Europese vasteland te brengen.

Bron: JetBlue

De luchtvaartmaatschappij beschikt alleen over narrowbody toestellen. Op de route zal dan ook een Airbus A321LR ingezet worden. In dit toestel is plaats voor 114 passagiers in Economy Class. In de Business Class, genaamd Mint suites, is plaats voor 24 passagiers. Daarvan kunnen twee passagiers plaatsnemen in een Mint Studio. Dit zijn de twee stoelen in de eerste rij van het vliegtuig en beschikt over meer ruimte.

JetBlue is geen onderdeel van een luchtvaartalliantie, maar heeft wel codeshare overeenkomsten met onder meer American Airlines, Emirates, Aer Lingus, Icelandair en Qatar Airways.

JetBlue transatlantische mint studio cabine

Afbeeldingen ©JetBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *