Met Jet Airways van Brussel naar Delhi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je ‘s ochtends op Brussel Airport bent, dan kan het voelen alsof je in een Little India terecht bent gekomen. Dat is omdat het Indische Jet Airways 4 vluchten heeft die allemaal rond dezelfde tijd vertrekken naar bestemmingen als Delhi en Mumbai, maar ook Toronto en New York. Voor Brussel dus een serieuze speler, maar wat weten we nu eigenlijk van deze airline? Ik vloog met Jet Airways naar Delhi en dit is mijn ervaring.

Ik vloog eerst met KLM van Amsterdam naar Brussel en na aankomst liep ik gelijk door naar de gate waar mijn vlucht zou vertrekken. Dat was een redelijke wandeling, en hoe dichter ik bij de gate kwam, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik al in India was beland. Eenmaal aangekomen bij de gate was ik omgeven door honderden Indiërs – ik vond het geweldig, ik had gelijk het gevoel niet meer in Europa te zijn.

Boarding
Boarding

Boarding begon op tijd maar al snel werd duidelijk dat het een volle vlucht zou zijn. Bij binnenkomst in het vliegtuig was ik aangenaam verrast. De cabine zag er netjes uit en ook de stoel was erg prettig om te zitten.

Cabine
Cabine
Mijn stoel
Mijn stoel

Na het opstijgen begon als snel de service. Er werd als eerst een soort van Indische snack geserveerd (wat niet helemaal mijn ding was), gevolgd door de maaltijd, waarbij de crew er maar vanuit ging dat alle niet-Indische mensen de westerse optie wilden, al was dat niet het geval. De optie om de keuze te kunnen maken had ik wel prettig gevonden!

Snack
Snack

 

Maaltijd
Maaltijd

Later tijdens de vlucht werd er nog een soort van Indische wrap geserveerd en omdat deze best wel pittig was kreeg je ook nog een ijsje om af te koelen!

IJsje
IJsje
Indische wrap-ish
Indische wrap

De crew was behulpzaam, had er zin in en verleende een uitstekende service! Ook het inflight entertainment was helemaal up to date. En met een druk op de knop stond de crew naast je om je iets te drinken of eten te brengen.

JET9

Jet Airways is misschien een wat onbekendere airline voor mij, maar presteerde echt boven verwachting. Al met al een zeer goede ervaring. Het is alleen nog wachten tot ze lid worden van een alliantie (buiten de agreement met Etihad om) want dan zou ik ze serieus vaker overwegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *