ITA Volare Status Match (SkyTeam Elite Plus)2 min leestijd

ITA Airways, Alitalia, SkyTeam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De relatief nieuwe Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA heeft weer een nieuwe status match campagne opgezet. Deze luchtvaartmaatschappij is lid van Skyteam, waar ook bijvoorbeeld Delta, KLM en Air France lid van zijn. Je kunt met deze status match een match aanvragen tot SkyTeam Elite Plus. Deze promotie loopt tot 15 september 2022.

ITA Volare

Om in aanmerking te komen voor de status match moet je uiteraard lid zijn van het loyaliteitsprogramma Volare. Je kunt je daarvoor gratis aanmelden. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een ticket met een vlucht die uitgevoerd en verkocht is door ITA Airways (dus met een AZ vluchtnummer).  Dit ticket moet gekocht zijn na 2 augustus 2022. Een ticket met bijvoorbeeld een KL vluchtnummer waarbij de vlucht uitgevoerd wordt door ITA, komt niet in aanmerking.

Daarnaast moet je al een status hebben bij een andere luchtvaartmaatschappij die in aanmerking komt voor de match. Dit mag zowel een status zijn dat momenteel geldig is, maar mag ook verlopen zijn tussen 2019 en 2021. Heb je een status binnen SkyTeam zoals bij Flying Blue, dan kom je helaas niet meer in aanmerking. Dit was de vorige keer wel het geval.

Je kunt bijvoorbeeld een match aanvragen als je een elite status hebt bij British Airways Executive Club, Emirates Skywards, American Airlines AAdvantage, Lufthansa Miles & More, Qatar Airways Privilege Club of Singapore Airlines Krisflyer. De volledige lijst met deelnemende loyaliteitsprogramma’s kun je vinden op de registratiepagina van de campagne.

ITA Airways, SkyTeam
ITA Airways treedt toe tot de SkyTeam alliantie. (bron: ITA)

Status match aanvragen

Je kunt de status match aanvragen als je voldoet aan alle voorwaarden van de campagne. Voldoe je aan deze voorwaarden, dan kun je een e-mail sturen naar statusm[email protected] en houd daarbij de volgende punten in acht;

 • Het onderwerp van de e-mail moet zijn: ‘Status Match 2022’
 • In de e-mail moet je de volgende zaken benoemen;
  • Je volledige naam
  • Het programma waar je een status hebt en welk niveau, bijvoorbeeld ‘Miles & More – HON Circle’
  • Je Volare lidmaatschapsnummer
  • Het ticketnummer van je vlucht met ITA
 • Als bijlage moet je een kopie meesturen van je huidige status (fysiek of digitaal) en een kopie van je identiteitsbewijs

Vervolgens zal je status match aanvraag in behandeling genomen worden. Je ontvangt binnen zestig dagen een reactie op je aanvraag. Het is echter niet duidelijk tot wanneer je status binnen Volare geldig is.

Het is soms nog wel eens lastig om de voordelen van het Volare loyaliteitsprogramma te gebruiken bij partner luchtvaartmaatschappijen zoals KLM. Ondanks dat de luchtvaartmaatschappij lid is van Skyteam, zijn er soms nog wel wat uitdagingen zoals bij Flying Blue. Zo spaar je momenteel geen punten bij Flying Blue als je vlucht een AZ vluchtnummer heeft. Skyteam heeft bij Loyaltylobby aangegeven dat de erkenning van Volare Elite en Elite Plus door Skyteam-leden uitgerold zal worden vanaf Q2 2022. Daarnaast zou het boeken van award tickets mogelijk moeten worden vanaf de tweede helft van dit jaar.

Afbeeldingen ©ITA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *