Finnair in de winter exclusief met A350’s naar Schiphol2 min leestijd

Finnair zet nieuwe A350 in op vluchten naar VS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair vliegt tijdens de winterdienstregeling exclusief met Airbus A350 toestellen tussen Schiphol en Helsinki. De luchtvaartmaatschappij vliegt tussen eind oktober en eind maart twee keer per dag tussen Nederland en Finland. Dit toestel kun je meestal vinden op intercontinentale routes, maar dus nu ook op een Europese route. Tijdens de zomerdienstregeling vloog het toestel ook al naar Schiphol.

Finnair met A350 tussen Helsinki en Schiphol

De luchtvaartmaatschappij heeft twee verschillende configuraties van de Airbus A350-900. In de eerste versie staan 32 Business Class stoelen, 42 Economy Comfort stoelen en 262 Economy Class stoelen. In de andere versie staan 46 Business Class stoelen, 43 Economy Comfort stoelen en 208 Economy Class stoelen. Momenteel is de luchtvaartmaatschappij de vloot aan het ombouwen met een nieuwe Premium economy en Business Class stoelen. Een review van een vlucht in de ‘oude’ Business Class met dit toestel kun je hier lezen op InsideFlyer.

Elke stoel aan boord van dit toestel is voorzien van een entertainmentscherm met een grote selectie aan films, tv-series en muziek. Dit heb je bijvoorbeeld niet aan boord van een Boeing 737 toestel dat KLM inzet tussen Amsterdam en Helsinki.

Finnair zal de vluchten uitvoeren in de winterdienstregeling volgens dit schema;

  • AY1301 vertrekt om 08.15 uur uit Helsinki en komt om 09.55 aan in Amsterdam,
  • AY1302 vertrekt om 11.20 uur uit Amsterdam en komt om 14:45 uur aan in Helsinki,
  • AY1305 vertrekt om 16.00 uur uit Helsinki en komt om 17.40 uur aan in Amsterdam,
  • AY1306 vertrekt om 18.50 uur uit Amsterdam en komt om 22.10 uur aan in Helsinki.
De nieuwe Business Class-stoel in de A350 van Finnair Bron: Finnair

KLM naar Helsinki

Naast Finnair vliegt ook KLM vier keer per dag tussen Amsterdam Schiphol en Helsinki. Op drie van de vier vluchten zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 737 in. De andere vlucht wordt uitgevoerd met een Embraer E175 van KLM Cityhopper. Op zaterdag zijn er drie vluchten per dag met een B737 en is er geen vlucht van KLM Cityhopper.

Afbeeldingen ©Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *