Review: Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre5 min leestijd

Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre4783

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recente treinreis door Europa met een Interrail pass was ik voor een nacht op zoek naar een hotel in Düsseldorf. Aangezien ik Diamond lid ben bij Hilton en ik me graag weer voor de Diamond status wil kwalificeren had ik de keuze uit 2 hotels in deze Duitse stad. Zowel het Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre als het Hilton Düsseldorf waren op dat moment ongeveer rond de € 100,- per nacht geprijsd. Het voordeel van het Hilton Düsseldorf is natuurlijk de Executive Lounge en eventueel een upgrade. Toch besloot ik voor het Hampton te gaan aangezien dit hotel zich naast het station bevindt. Bovendien verbleef ik er niet heel erg lang. In dit artikel lees je over mijn ervaring in dit hotel.

Inchecken

Nadat ik met een overvolle en vertraagde trein uit Nederland aankwam op het centraal station van Düsseldorf besloot ik direct naar het hotel te gaan. Je bereikt het hotel door na de hoofdingang van het station in zuidelijke richting te lopen. Je hoeft daarbij niet eens de straat over te steken. Vervolgens zie je het hotel aan je linkerkant. Over de locatie van dit hotel ben ik dus zeer goed te spreken. Het hotel ziet er zowel van buiten als van binnen mooi en goed verzorgd uit. Het eerste wat me opviel bij binnenkomst was de mooi verlichte en sfeervol ingerichte lobby.

Alhoewel het rond 19:00 normaliter vrij druk is bi het inchecken was het op dat moment erg rustig bij de balie. Er waren twee receptionisten aan het werk en er werd nog iemand anders gelopen. Ik kon dus direct geholpen worden. Met een glimlach vroeg de vriendelijke dame wat ze voor me kon betekenen. Ik legde vervolges uit dat ik hier een kamer had geboekt voor één nacht waarna ze in de computer keek en om mijn paspoort vroeg. Zoals altijd werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid waarna ik vervolgens te horen kreeg dat ik in de grootste kamer zou verblijven die het hotel rijk is.

Gewapend met mijn key cards nam ik vervolgens de lift naar boven. Het hotel ziet er verder mooi en modern uit. In de gangen hangt een frisse geur en overal is voldoende verlichting aanwezig. Mijn kamer bevond zich op de zesde verdieping.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Queen Room With Sofa

Ik verbleef in een Queen Room. Bij binnenkomst was ik verbaasd over de grote van deze kamer. Van Hampton ben ik eigenlijk niet zulke grote kamers gewend tot nu toe maar deze viel heel erg mee. Dit had evengoed een kamer in een DoubleTree hotel kunnen zijn. De kamer is mooi en sfeervol aangekleed. Helemaal verderop trof ik een comfortabel kingsize bed aan mer aan weerszijden leeslampjes. Ook de algehele (sfeer)verlichting in de kamer was erg mooi.

Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre4786

Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre4790

Bij de ingang van de kamer liggen er tegels op de vloer terwijl er in het slaap- en zitgedeelte vloerbedekking aanwezig is. Links van de kast vind je de thermostaat. Tegenover het bed bevind zich het bureau en dressoir met televisie. Op het bureau was er ook een bureaulamp te vinden en hing er een spiegel aan de muur. De wifi in het gehele hotel werkt trouwens prima. Je kunt gratis toegang krijgen tot het netwerk door in te loggen met je naam en kamernummer.

Onder de televisie trof ik de koffie- en theefaciliteiten aan. Daarnaast stond er ook een waterkoker en een kan water klaar. In de kamer was geen minibar aanwezig. In de kast trof ik een strijkplank met strijkijzer aan. Verder vond ik hier voldoende kleerhangertjes en stond een bagagerek op de grond.

Het uitzicht van de kamer is op het centraal station van Düsseldorf. Je kunt dus treinen zien aankomen en vertrekken vanuit je kamer. Op de achtergrond kijk je uit op een aantal gebouwen.

Badkamer

De badkamer is verder niet heel bijzonder. Je vind er de faciliteiten die je in elk Hampton hotel kunt verwachten. Denk hierbij aan een wastafel, douche en toilet. Vooral de wastafel zier en erg basic uit. Verder is er voldoende shampoo en zeep aanwezig en liggen er overal voldoende handdoeken. De douche is wel weer mooi en sfeervol ingericht met de tegeltjes aan de muur. Je hebt de keuze uit verschillende soorten douchegel.

Rar & Restaurant

Na nog wat werk gedaan te hebben besloot ik gebruik te maken van mijn voucher voor een gratis drankje en snack in de bar van het restaurant op de begane grond. Zoals al eerder gezegd is deze ruimte mooi en sfeervol ingericht. Dit geldt in het bijzonder voor de bar. Ik besloot voor een lokale bier te gaan met wat M&M’s.

Ontbijt

In dezelfde ruimte vind van 6:30 tot 10:00 elke dag ook het ontbijt plaats. Aangezien dit een Hampton hotel is zit het ontbijt altijd bij de overnachting inbegrepen, zelfs als je geen elite status hebt bij Hilton Honors. Het zitgedeelte is mooi en sfeervol ingericht en biedt voldoende zitplaatsen, zelfs als het behoorlijk druk is.

Het ontbijtbuffet viel me redelijk mee. Er is een groot aanbod aan verschillende soorten brood. Ook vind je er croissants, alhoewel was de keuze hier wat geringer. Daarnaast vind je er een groot aanbod aan broodbeleg zoals kaas, ham en salami. Ook vind je hier een selectie aan salade en yoghurt.

Daarnaast vind je er ook een grote selectie aan warme gerechten. Denk aan ei met bacon, bruine bonen en verschillende soorten vlees. Ook is er een apparaat om wafels te maken dat eigenlijk elke keer bezet was.

Tenslotte kun je bij dit ontbijtbuffet nog terecht voor een grote selectie van zowel warme- als koude dranken. Denk hierbij aan jus doorgang, appelsap en cappuccino.

Het ontbijtbuffet in dit hotel was eigenlijk niets anders dan wat ik in de meeste Hampton hotels gewend ben. Je kunt er terecht voor een goed ontbijt maar verder is het niets bijzonders.

Overige faciliteiten

Naast de restaurant met bar en het ontbijtbuffet beschikt het hotel ook nog over een business center en fitnessruimte. Daarnaast zijn er ook kamer waar huisdieren zijn toegestaan.

Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel vind je op de website van Hilton.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Voordelen

- Dichtbij het station
- Mooie inrichting
- Vriendelijk personeel
- Grote kamer

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Locatie

Kamer

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hampton by Hilton Düsseldorf City Centre is een prima hotel op een zeer goede locatie dichtbij het centraal station. Het hotel is daardoor gemakkelijk te vinden. Het hotel is mooi ingericht en kent een aantal grote kamers met mooi uitzicht op het station met de treinen. Daarnaast kent het hotel een mooie lobby met een redelijk goed ontbijt. Ik kan het Hampton by Hilton Düsseldorf daarom zeker aanraden!

5 min leestijd">
3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *