Is het binnenkort over en uit voor Hainan Airlines?

Hainan Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het ziet er naar uit dat het binnenkort over en uit is voor Hainan Airlines. De Chinese maatschappij zat al in financieel zwaar weer en de uitbraak van het Coronavirus maakt de zaak er niet makkelijker op. Hainan is een vijfsterrenmaatschappij in de Star Alliance en staat bekend als één van de beste maatschappijen binnen China. Zo werd de maatschappij vorig jaar door Skytrax uitgeroepen tot één van de beste maatschappijen van 2019.

Hainan Airlines, business class
Hainan business class op de Dreamliner.

HNA Group

Hainan Airlines is volledig in handen van de HNA Group, een Chinese investeringsgroep die ook 25% van Hilton in handen heeft. De laatste tijd had de maatschappij het al moeilijk met het nagekomen van financiële verplichtingen. Zo waren er betalingsachterstanden voor lease toestellen. Nu zijn er geruchten dat de Chinese staat klaar is om de HNA Group over te nemen en dat zou wel eens ernstige gevolgen kunnen hebben voor Hainan Airlines. Zo zou de maatschappij samengevoegd kunnen worden met een andere maatschappij binnen de HNA Group, zoals bijvoorbeeld Hong Kong Airlines.

Hong Kong Airlines
Ook Hong Kong Airlines is op dit moment in handen van HNA Group. (bron Hong Kong Airlines)

Verder verloop

Het is nu afwachten met wat voor nieuws de Chinese staat volgende week komt. Hainan Airlines is gevestigd op het ten zuiden van China geleden eiland Hainan, maar opereert hun long haul vluchten vooral vanuit Peking waar ook Air China hun belangrijkste hub heeft. Aangezien Air China ook deels eigendom is van de HNA Group, is een eventuele samenwerking met Air China niet uitgesloten.

Afbeeldingen: Hainan Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *