Iberia Introduceert Premium Economy2 min leestijd

iberia-premium-economy-stoelen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iberia, onderdeel van OneWorld, introduceert een premium economy cabine voor haar lange afstandstoestellen. Vanaf de zomer van 2017 moeten de toestellen met premium economy aan boord gaan vliegen.

Iberia Premium Economy

De premium economy stoelen zullen in een 2-3-2 configuratie worden geplaatst. De economy cabine bestaat uit acht stoelen per rij, dus voor de nieuwe cabine is er één stoel per rij verwijderd. Op dit moment is het nog niet bekend of er economy of business class stoelen verdwijnen met de introductie van deze cabine.

De stoelen krijgen een beenruimte van 94 centimeter. De stoel is 24 centimeter wijd en de rugleuning kan 18 centimeter naar achteren worden versteld. De stoelen zijn voorzien van een 12 inch televisie en een verstelbare hoofdsteun en voetenbankje. Aan boord krijg je ook een welkomstdrankje, een amenity kit en een uitgebreidere/persoonlijke maaltijd.

Iberia Premium Economy

In dit onderstaande filmpje kun je alles zien omtrent de nieuwe cabine aan boord van Iberia:

American Airlines heeft ook een tijdje geleden premium economy aan haar vloot toegevoegd. Deze stoelen aan boord van de American Airlines vluchten kun je, tot de stoel en service volledig toegevoegd is aan de vloot, goedkoop boeken. Meer informatie daarover kun je in dit artikel van Lionell lezen! American Airlines, British Airways, Finnair en Iberia zijn onderdeel van een joint venture voor vluchten over de Atlantische oceaan. Op dit moment heeft alleen Finnair geen premium economy, maar door de komst van Iberia zal het makkelijker worden om de premium economy tickets te verkopen. Je kunt nu immers op drie van de vier luchtvaartmaatschappijen in deze joint venture in deze cabine vliegen!

Op dit moment is het nog niet bekend wat de mogelijkheden zullen zijn qua upgraden. Het kan namelijk goed mogelijk zijn dat je vanaf de volledige introductie in de vloot alleen kunt upgraden van economy naar premium economy. Op dit moment kun je upgraden van economy naar business class, maar de komende tijd zal er meer bekend worden over het upgrade proces.

 

Heb jij wel eens premium economy gevlogen? Laat hieronder of op ons forum je ervaring weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *