Precontrole Brussels Airport Gaat Verdwijnen2 min leestijd

brussels-airport-precontrole

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de aanslagen van 22 maart zijn er witte tenten voor de precontrole opgezet op de luchthaven van Brussel. In deze witte tenten is sindsdien een precontrole geweest voor alle passagiers.

Verwijdering precontrole Brussels Airport

Vanaf 24 oktober zal de luchthaven starten met het afbreken van deze tijdelijke constructies. In plaats van de precontrole komen er nieuwe minder zichtbare veiligheidsmaatregelen. Het verwijderen van deze witte tenten is een belangrijke stap voor Brussels Airport om terug te keren naar de normale gang van zaken. Ook zal de federale politie nieuwe maatregelen invoeren om de veiligheid op de luchthaven te vergroten.

De opgezette tenten is de meest zichtbare maatregel die is getroffen na de aanslagen om de veiligheid te vergroten. Rond 7 november moeten alle tenten verwijderd zijn en is de situatie hetzelfde als voor de aanslagen. De ingangen van de terminal zullen ook aangepast worden. Dit in verband met het creëren van een comfortabelere ruimte voor de passagier en een hoog veiligheidsniveau te behouden.

Door het verwijderen van de precontrole is de reiziger minder tijd kwijt. De nieuwe veiligheidsmaatregelen die getroffen zijn zijn onder anderen het autmatisch herkennen van nummerplaten, gezichtsherkenning en een vertegenwoordiging van de federale politie in het operationele centrum van de luchthaven. Er zullen naast de hiervoor genoemde maatregelen nog andere veiligheidsmaatregelen genomen worden.

De minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Jan Jambon, zegt het volgende over het verwijderen van de preconrole:

“Behalve de reeds bestaande veiligheidsmaatregelen zullen ook meer politieagenten op het terrein aanwezig zijn en wordt het aantal camera’s uitgebreid. Ik ben blij dat ik dit nieuw, slim veiligheidsconcept mag voorstellen. Het veiligheidsniveau op de luchthaven wordt nog hoger dankzij de introductie van technologische innovaties. De passagiers zullen er tegelijk minder van merken.”

Wat vind jij van de verdwijning van de precontrole? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *