Gratis toegang tot KLM en Delta Sky Club Lounges met American Express2 min leestijd

Gratis toegang tot KLM en Delta Sky Club Lounges met American Express

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de American Express Platinum kaart krijg je toegang tot de Centurion louges maar ook tot meer dan 1.000 Priority Pass lounges wereldwijd. Je kunt echter ook gratis toegang krijgen tot KLM Crown Lounges op Schiphol en Delta Sky Club lounges, maar daar zitten restricties aan.

Meer informatie over de gratis toegang tot de Centurion en Priority Pass lounges kun je in dit artikel vinden.

Gratis Delta Sky Club toegang

Platinum kaarthouders krijgen gratis Sky Club toegang als zij reizen met een Delta toestel op dezelfde dag. Het vluchtnummer is hierbij niet van belang. Als de vlucht wordt uitgevoerd door Delta, dan krijg je deze toegang. Vaak krijg je ook toegang op zowel de vertrekdatum als de aankomstdatum (bij een nachtvlucht).

Het voordeel aan deze Delta Sky Club toegang is dat je ook gebruik mag maken van de Delta Sky Club Partner lounges. Zo kun je op Schiphol gratis gebruik maken van beide KLM Crown Lounges als je vliegt met een Delta toestel!

Vlieg je met een Delta vluchtnummer en een Delta toestel, dan krijg je toegang tot de lounge. Ook wanneer je met een KLM vluchtnummer en een Delta toestel vliegt, verkrijg je toegang tot de lounge. Wanneer je met een Delta vluchtnummer maar met een KLM toestel vliegt, krijg je geen toegang.

De Platinum kaarthouder en de houder van de gratis extra Platinum kaart krijgen gratis toegang tot de lounges. Voor de eerste twee reisgenoten betaal je een tarief van $29,- per persoon. Hieronder zie je een kaart met alle Delta Sky Club en Partner lounges wereldwijd. Op deze website kun je de interactieve map vinden.

Delta Sky Club icm American Express Platinum

American Express Platinum voor de helft van de jaarbijdrage en 22.000 Membership Rewards

Momenteel kun je hier de American Express Platinum kaart aanvragen voor de helft van de jaarbijdrage. Daarnaast krijg je ook nog 22.000 Membership Rewards punten die je kunt overzetten naar bijvoorbeeld KLM Flying Blue, Delta of Singapore Airlines.

De normale jaarbijdrage is €700,- per jaar, maar tijdens deze actie krijg je de kaart in het eerste jaar voor €350,-. Hiervoor krijg je ook nog een Travel Voucher van €150,- die je kunt inzetten voor een reis. Je krijgt ook elite status bij Starwood, Hilton HHonors, Club Carlson, Hertz en Avis. Je kunt ook nog een gratis extra Platinum kaart aanvragen (die ook gratis toegang geeft tot de lounges) en 4 Gold kaarten. De kaart is maandelijks opzegbaar, waarna je de jaarbijdrage naar ratio weer terug krijgt.

Alle informatie over American Express in combinatie met reizen kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer.nl.

American Express Platinum Kaart

Ga jij gebruik maken van deze gratis toegang tot de Delta Sky Club en Crown Lounge op Schiphol? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Reacties

 1. Justin Case zegt

  Kan je ook je huidige Amex FB Gold converteren naar de Amex Platinum met de 25k en half jaar aanbieding? Dat zou opzicht nog wel interessant zijn.

  • Kilian zegt

   Dag Justin, dit is helaas niet mogelijk. Je kunt wel een reguliere Gold kaart upgraden naar Platinum, maar de Flying Blue en de reguliere kaart zijn niet te combineren qua upgraden.

   • Justin Case zegt

    Zag net in mijn Amex omgeving dat ik tegen het normale tarief kan upgraden naar de reguliere Platinum kaart met 20k Reward Miles. 700 p/j is wat prijzig, maar voor 350 kan het misschien wel uit, aangezien ik dan een paar keer van de lounge gebruik kan maken met partner.

    Zal ze op de gok eens bellen als ik in een goede bui ben, en kijken of ze bijten 😉

    • Kilian zegt

     Hi Justin, heb je de upgrade genomen? Ik ben benieuwd of je inderdaad kan upgraden van een FB variant naar een reguliere variant.

  • Kilian zegt

   Dag Rinus, dank voor je reactie! Deze lounge toegang door Delta Sky Club werkt echt. Ik heb zelf een American Express Platinum kaart en ik heb dit ook gecontroleerd bij Amex die aangeven dat dit inderdaad zo is. Als je een platinum kaart hebt kun je inloggen op de speciale pagina (americanexpress.nl/platinum), waarbij je alle voordelen ziet van de kaart (waaronder dus Delta Sky Club toegang). Er staan trouwens wel meer voordelen op die op de ‘reguliere’ website niet staan, zoals het Cruise programma 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *