Etihad Meet and Greet; inclusief loungetoegang in AUH!

Etihad Meet and Greet; inclusief loungetoegang in AUH

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een meet & greet service is in veel Aziatische landen erg gewoon op luchthavens. Afhankelijk van de locatie kan dit bijvoorbeeld inhouden dat je wordt begeleid door het proces en wellicht fast track door de controles gaat of met een golfkarretje naar de gate wordt gebracht. In de meeste gevallen is het een speciaal bedrijf (van de luchthaven zelf) dat deze diensten verzorgt. In Abu Dhabi biedt ook de thuismaatschappij verschillende services aan. Met Etihad Meet and Greet heb je de keuze uit verschillen pakketten tijdens zowel aankomst, overstap en vertrek.  In dit artikel kun je lezen wat je kunt verwachten van deze service. Bij vertrek en transfer zit er zelfs loungetoegang bij, wat dit een zeer interessante optie maakt!

Arrival

Bij aankomst heb je de keuze uit Silver Service ($27/persoon) of Gold Service ($55/persoon). Bij beiden wordt je al bij de aankomstgate opgewacht en verwelkomd. Vervolgens word je naar de aankomsthal begeleid, inclusief fast track bij immigratie!

Bij de Gold service is ook een porter inbegrepen vanaf de bagageband en wordt er meer personeel ingezet (1 per 2 personen in plaats van 1 per 5 bij Silver).

Naar mijn mening is de Gold service het zeker niet waard. Bij Silver hangt het er vanaf hoeveel haast je hebt en of je normaal makkelijk de weg kan vinden. Het aankomstproces in Abu Dhabi is erg overzichtelijk. Fast track immigratie kan tijdens het spitsuur wel handig zijn, maar met de Smart Gates kunnen de meeste Europese passagiers al sneller de grenscontrole passeren. Etihad First en Business passagiers en Guest Gold en Platinum leden krijgen bovendien al toegang tot de fast track rij.

Transit

De duurste variant is de Gold Service bij overstap voor $89 per persoon. Net als bij aankomst wordt je opgewacht bij je aankomstgate of busgate. Vervolgens wordt je door de transfer formaliteiten en naar de Etihad Premium Lounge in Terminal 1 gebracht. Als je aansluitende vlucht vertrekt word je weer naar de gate begeleid. Deze service is beschikbaar voor passagiers met een overstap tot 5 uur.

Etihad meet and greet lounge
Etihad lounge in Terminal 1

Dit betekent dus dat je, naast de assistentie, ook loungetoegang krijgt, zelf in Economy! Het betreft wel de Premium Lounge in Terminal 1, niet het paradepaardje in Terminal 3. Dit houdt ook in dat je een eindje moet lopen; de meeste Etihad vluchten vertrekken vanuit T3. Toch maakt dit voordeel het bedrag grotendeels waard mits je een lange overstap hebt.  Je vindt er natuurlijk eten en drinken, wifi, stopcontacten, douches, business center en zelfs spa met gratis 15-minuten behandeling.

Heb je een ticket in Business of First Class, of ben je Etihad (partner) Platinum dan kan je natuurlijk ook naar de andere lounges.

Departure

Bij vertrek is er een enkele keuze; de Gold service voor $68 per persoon. Hierbij mag je gebruik maken van de Business Class check-in in Terminal 1. Vervolgens word je weer door de formaliteiten begeleid en naar de lounge in Terminal 1 gebracht. Het is niet duidelijk of je ook fast track krijgt bij emigratie en van de lounge naar de gate word begeleid. Ook hier geldt: als je er lang genoeg gebruik van kan maken, kan deze dienst het enigzins waard zijn. Dit hangt er natuurlijk sterk vanaf in hoeverre je van de lounge features gebruik maakt.

Abu Dhabi airport

Boeken

De Etihad Meet and Greet is online te boeken tot 48 uur voor vertrek. Betalen kan per creditcard. Het is ook mogelijk de service voor anderen te boeken. Voor infants wordt niks gerekend.

Conclusie

Deze diensten zijn zeker niet voor iedereen. Het is erg persoonlijk hoe erg je de begeleiding, fast track en lounge waardeert om het extra bedrag ervoor neer te leggen. Als je lang genoeg gebruik kan maken van de lounge, kan het een interessante optie zijn. Zeker tijdens een layover. De prijzen zijn niet zo hoog als bij bijvoorbeeld Emirates. Onthoud dat je als Etihad Airways Partner Gold én Silver (o.a. airBerlin Silver en Gold, Alitalia Ulisse en Freccia Alata en Etihad Silver en Gold) in Economy al gratis toegang hebt tot de Al Reem lounge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *