Golden Tulip Nizwa Hotel3 min leestijd

Golden-Tulip-Nizwa-Lobby

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat ik de gemiste uren slaap, die ik gedurende mijn vlucht naar Oman opliep, heb ingehaald in het Holiday Inn Muscat Al Seeb, stap ik in bij chauffeur Amur. Hij brengt me veilig, in de robuste 4×4 terreinwagen naar Nizwa, zo’n 140 kilometer van Muscat vandaan. Mijn vriendelijke nieuwverworven Omanivriend levert me af bij het Golden Tulip Nizwa Hotel.

De enorme lobby/lounge maakt zeker indruk. Een bank met twee dozijn kussen, lonkt om jezelf in te laten vallen. Aan tafels voor de receptie zitten mannen in witte dishdasha’s arabische koffie te drinken en bieden elkaar veelvuldig dadels aan.

Achter de incheck dames en heren, siert Sultan Qaboes de wand. Een vriendelijke receptioniste, afkomstig uit de Fillipijnen, checkt me snel in en overhandigd me de inloggegevens voor de Wifi, waarvoor betaald moet worden.

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Mijn kamer ligt op de begane grond om deze te bereiken dien ik het hoofdgebouw te doorkruisen, via de tuin met zwembad, het andere gebouw binnen te gaan en vervolgens een lange gang door te wandelen. Een flink eind lopen dus, maar het is de moeite waard. Een ruime twinroom, wacht op me achter de zware kamerdeur, die met een doffe plof achter me dichtvalt.

Twee fijne bedden, een bank met tafeltje, een werkplek, alles is er. Wat ik persoonlijk, in dit warme land wel fijn vind, is het feit dat er tegels op de vloer liggen. Lekker koel aan mijn overhitte voeten. De airconditioning maakt iets te veel lawaai naar mijn zin en verspreidt een muf geurtje, jammer. In plaats van – doorgaans – halve liter complimentary waterflesjes , tref ik hier een liter fles aan.

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

De badkamer is licht, fris en ruikt, in tegenstelling tot de airco, schoon. Nu gebruik ik zelf nooit een föhn, maar het model dat hier aan de muur hangt, is volgens mij rijp voor het museum.

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Zoals gezegd, deze kamer ligt op de begane grond. Wanneer je de deur van je kamer opent, heb je een klein balkonnetje met twee zitjes in een de nis van de muur verwerkt. Wanneer je een kamer hebt die niet aan de tuin grenst, heb je een balkon. Snel maak ik wat foto’s van de buitenzijde van mijn kamer en ga dan snel weer naar binnen. De thermometer geeft aan dat het kwik richting de 40 graden celcius gaat.

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Wil je nu liever vanuit je bed, direct in het zwembad plonsen, kies dan voor kamer met poolside. ’s Avonds staan tafels voor het diner opgesteld langs de rand van het zwembad en kun je je tegoed doen aan een buffetdiner. Zag er zeer gezellig uit, echter maakte ik er geen gebruik van, Amur bracht me naar een restaurant net buiten Nizwa.

Golden_Tulip_Nizwa_ Hotel

Het ontbijt wordt uitgeserveerd in het hoofdgebouw. Het zal je aan niets ontbreken, maar op een of andere manier vond ik het allemaal redelijk standaard wat er geboden werd. Op een groep Duitsers na is het rustig in het restaurant, maar wie gaat er ook voor z’n lol om 06.00 uur opstaan? Oh ja, ik, want ik ga naar de geitenmarkt.

Conclusie

Hier en daar kun je merken dat het hotel al flink wat jaren meegaat. Hetgeen niet betekent dat dit geen fijn plekje is om de nacht (of meerdere) door te brengen.

Overzicht

Publicatie Datum

20 March 2015

Voordelen

Ruim opgezet hotel

Vriendelijk, behulpzaam personeel

Ruime kamer

Gezellige poolbar

Nadelen

Betaald WiFi

Muffe airconditioning

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een fijne uitvalsbasis om Nizwa te ontdekken.

3 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *