Nieuw: DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al enige tijd stond er ‘coming soon‘ naast het DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf Hilton-website, maar sinds afgelopen week is het ook mogelijk om reserveringen te maken in dit hotel aan het Amsterdamse IJ.

Op dit moment gaat het hotel nog door het leven als het Brooklyn Hotel, maar vanaf 6 mei aanstaande zal het tot de Hilton-familie gaan behoren en zullen de warme DoubleTree-chocolate chip cookies bij de receptie op de gasten liggen te wachten en kunnen gasten Hilton Hhonors-punten met hun verblijf verdienen.

DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf
Vanaf 6 mei 2015 zal het huidige Brooklyn Hotel door het leven gaan als het DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf. (Foto: Brooklyn Hotel)

De goedkoopste kamer op de eerste dag van het DoubleTree-hotel is via de website van Hilton te boeken voor ongeveer €235,-. In de loop van het jaar zakken de prijzen naar ongeveer €124,- voor de goedkoopste kamer en tijdens een van de uitverkoop zal het DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf waarschijnlijk nog wel een stukje goedkoper te boeken zijn.

Lobby Doubletree Amsterdam NDSM
Vanaf 6 mei 2015 worden gasten in de lobby van het Doubletree Amsterdam NDSM Wharf onthaald met een chocolate chip cookie (Foto: Doubletree)

Kamers

Op de website van het nieuwe DoubleTree-hotel is te zien dat de kamers zijn onderverdeeld in de categorieën ‘Guest room’, ‘Superior room’ en ‘Deluxe room’ waarbij vervolgens bij ieder type kamer onderscheid wordt gemaakt tussen wel of geen uitzicht over het water. De foto’s op de website liegen er niet om: het lijkt meer dan de moeite waard om voor een kamer mét uitzicht te gaan:

DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf
Sommige kamers (zoals deze ‘Queen Superior Room with water view’) bieden een prachtig uitzicht door de grote ramen tot op de grond. (Foto: Doubletree)

De kamers lijken volgens de website van alle gemakken te zijn voorzien: iedere kamer is uitgerust met onder andere een 42 tot 46 inch flatscreen televisie, een espresso-apparaat en een badkamer met inloop-regendouche.

DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf
 badkamers zijn opgetrokken uit marmer en hebben een inloop-regendouche. (Foto: Doubletree)

De kamers zijn niet overdreven groot: de kleinste Guest room heeft een oppervlakte van 20 vierkante meter en de grootste Deluxe room heeft een oppervlakte van 34 vierkante meter.

DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf
De kamers zien er goed verzorgd uit, maar zijn niet overdreven groot.

Faciliteiten

De gasten van het toekomstige DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf zullen, naast de kamers, gebruik kunnen maken van een groot business center dat volgens de website van alle gemakken en state-of-the-art apparatuur is voorzien. Verder zal er ook een fitnesscentrum aanwezig zijn en zal ook het naastgelegen restaurant ‘Brasserie & Bar De Smederij’ onderdeel uitmaken van het hotel. De huidige website van het restaurant vind je hier (klik) en biedt waarschijnlijk een goede indruk van deze horecagelegenheid.

Brasserie en Bar De Smederij
Brasserie en Bar De Smederij. (Foto: DoubleTree)

Locatie

Het DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Via de (gratis) veerpont van en naar het Centraal Station of de Pontsteiger nabij het Westerpark is het centrum van Amsterdam in relatief korte tijd te bereiken.

DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf
De locatie van het toekomstige DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf

Hilton in Amsterdam

Met de opening van het DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf komt de teller van Hiltonhotels in Amsterdam en omgeving uit op 7 stuks verdeeld over de merken Waldorf Astoria, Hilton, DoubleTree en Hampton. Het nieuwe DoubleTree is niet het enige DoubleTree-hotel in Amsterdam, ietsje meer richting het centrum bevindt zich namelijk het DoubleTree Amsterdam Centraal Station waarvan je hier een review leest (klik).

Het DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf is verder niet het enige nieuwe Hilton-hotel in Amsterdam dat dit jaar zijn deuren opent. Naar verwachting gaat het nieuwe, moderne Hilton Amsterdam Airport in het najaar van 2015 open.

Ben jij van plan een overnachting te boeken in het nieuwe DoubleTree Amsterdam NDSM Wharf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *