Goed eerste kwartaal voor Eindhoven Airport1 min leestijd

Goed eerste kwartaal voor Eindhoven Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een blamage van de parkeergarage in Eindhoven afgelopen jaar, zijn er ook nog genoeg positieve dingen bij Eindhoven Airport. Eindhoven Airport lijkt onder alle commotie over het aantal slots, geluidsoverlast etc. flink door te groeien. De eerste kwartaalcijfers stromen binnen en lijken positief te zijn.

Groei

In het eerste kwartaal van 2018 heeft Eindhoven Airport 12% meer reizigers vervoert in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Maar liefst 1.238.000 reizigers maakten gebruik van dit vliegveld. in 2017 waren dat er nog 1.106.000, zo’n 132.000 reizigers minder. Met een gemiddelde van 180 stoelen per vliegtuig, zijn dat toch al gauw 73 volle extra vliegtuigen.

De groei komt natuurlijk niet geheel onverwacht uit de lucht vallen. Er is vol ingezet op het verhogen van het aantal bestemmingen, maar ook de frequentie naar verschillende bestemmingen. Vorig jaar waren er nog ongeveer 7.700 vliegbewegingen, nu waren dat er al 8.200, een groei van 6%.

Goed eerste kwartaal voor Eindhoven Airport
©E52.nl

Vliegtuigen voller

Naast het aantal bestemmingen en de frequentie zijn de vliegtuigen van onder andere Ryanair, Transavia, Corendon en TUI ook beter bezet. De maatschappijen hebben er van alles aan gedaan om de bezettingsgraad te verhogen in de eerste drie maanden van 2018. Van gemiddeld 144 reizigers in het eerste kwartaal van 2017 ging de bezettingsgraad naar maar liefst 151 reizigers dit jaar. Een toename van gemiddeld 7 reizigers per vlucht.

Toekomst

Eindhoven Airport denkt dit jaar nog wel even door te blijven groeien. Men hoopt een totale groei van maar liefst 10% hebben ten opzichte van 2017. Dat zou inhouden dat er ongeveer 6,2 miljoen reizigers vertrekken vanuit Eindhoven. Daarvoor zijn wel 3.000 extra vliegbewegingen nodig. Eindhoven Airport zou nog verder kunnen groeien. Op dit moment mogen ze tot 43.000 vliegbewegingen per jaar hebben. Wellicht dat ze richting 2019 dus nog wat maatschappijen toelaten, de frequentie van verder opschroeven of nieuwe bestemmingen blijven toevoegen.

Goed eerste kwartaal voor Eindhoven Airport

Beeldmateriaal: Eindhoven Airport & E52.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *