Garuda Indonesia verlaagt tarieven voor stoelselectie1 min leestijd

Garuda Indonesia 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In een tijd dat de meeste airlines naar nieuwe mogelijkheden voor ancillary revenue grijpen of deze kosten juist verhogen, is het opmerkelijk als een maatschappij toeslagen verlaagt. Dat is wel wat Garuda Indonesia doet met de tarieven voor het vooraf selecteren van een stoel. Deze toeslag is ook deels afhankelijk van de tariefklasse. Economy Class tickets met boekingsklasse N of hoger kunnen kosteloos een standaardstoel selecteren. Ook voor Skyteam Elite Plus leden zijn er geen extra kosten. Voor de goedkoopste tariefklassen is de toeslag voor stoelselectie als volgt:

  • Q/T/V: 10 EUR op vluchten korter dan 3 uur (was €18)
  • Q/T/V: 18 EUR op vluchten langer dan 3 uur (was €35)
  • H/S/L/X: 20 EUR op vluchten korter dan 3 uur (was €35)
  • H/S/L/X: 35 EUR op vluchten langer dan 3 uur (was €52)

Deze tarieven zijn per enkele reis. De kosten voor stoelen met extra beenruimte (bij de nooduitgang) vallen hier niet onder. Een stoel kan online via Manage My Booking gekozen worden.

Garuda Indonesia Economy Class Amsterdam - Jakarta
Garuda Economy Class

Rick Wouters, Marketing & Sales Manager Continental Europe bij Garuda:

Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe, meer marktconforme, tarieven per stoelreservering op onze route tussen Amsterdam en Jakarta beter aansluiten bij de wensen van onze passagiers en reisprofessionals. Uiteraard kan men ook wachten totdat men online kan inchecken, 24 uur voor vertrek, maar dan loopt men het risico dat de voorkeursstoelen niet meer beschikbaar zijn

Garuda Indonesia vliegt zesmaal per week nonstop van Amsterdam naar Jakarta met een Boeing 777-300ER. Komend winterseizoen vertrekt de vlucht vroeger voor betere aansluitmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *