Curve Card – Waardevolle reistool met cashback en speciale aanbieding!6 min leestijd

Curve Card

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel, een gebruikersreview van de Curve card, is eerder gepubliceerd op insideflyer.co.uk

Op InsideFlyer.nl lees je regelmatig over American Express creditcards. Deze zijn interessant vanwege de punten of Flying Blue miles die je er mee kunt verdienen. Als een niet-frequente zakenreiziger is dit voor mij een manier om toch voldoende miles te verdienen om leuke dingen mee te kunnen doen.

Toch kom je helaas nog steeds plaatsen tegen waar American Express niet geaccepteerd wordt. Daarom heb je als slimme InsideFlyer-lezer iets anders in je portemonee nodig. Voor mij is dat de Curve Card (plus Curve app op mijn smartphone!).

Ik had ook een aantal Visa en Mastercard creditcards, maar deze zitten tegenwoordig niet meer fysiek in mijn portemonnee. Dit is een van de krachten van Curve: het is namelijk niet een creditcard, maar een schil over jouw Visa en Mastercard betaalkaarten! Zo bundel je creditkaarten op één fysieke pas. Hoe dit precies werkt, leg ik hieronder uit.

Om terug te komen op American Express: Curve heeft vorige week aangekondigd dat het Amex ook gaat koppelen met Curve. Een extra reden om een Curve kaart te gaan gebruiken.

Gratis ruim €5 tegoed voor registratie bij Curve

Gebruik de code INFLY als je je aanmeldt en je ontvangt dan £5 (Britse Pond) op je Curve kaart als saldo na je eerste transactie. Ja, zelfs bij de gratis kaart!

Curve Card

Hoe werkt de Curve kaart?

CurveJe kunt alles regelen in de Curve app (iOS of Android) waar je één of meer kaarten kunt toevoegen. Heb je meerdere kaarten, dan kun je aangeven welke kaart moet worden gebruikt voor betalingen. Je betaalt de verkopende partij met je Curve kaart (contactloos of chip + pin) en op de achtergrond autoriseert Curve de transactie op de door jouw aangegeven kaart. De transacties op je kaart worden weergegeven als “CRV * verkopende partij”.

Er zijn geen transactiekosten verbonden voor aankopen in Euro (ervan uitgaande dat je een EU creditcard aangewezen hebt). Daarbij komen je Curve-transacties nog steeds in aanmerking voor rewards op je creditcard, zoals miles bij Flying Blue of Miles & More.

Een ander voordeel is dat je op de Curve kaart geen saldo hoeft te hebben, aangezien je er een of meerdere betaalkaarten aan gekoppeld hebt.

Een recente update in het systeem van Curve heeft het mogelijk gemaakt dat er meer details van de transactie naar de creditcard provider worden verstuurd. Dit is weer handig als je bij je creditcard voordelen krijgt bij bepaalde uitgaven. Bijvoorbeeld na een bepaalde besteding in supermarkten of in hotels.

In de app kun je trouwens je betaalkaarten een nickname geven om ze zo snel te herkennen.

Rewards verdienen? Nu wordt het interessant

Ja, zoals net al genoemd, kun je bijvoorbeeld je Flying Blue miles verdienen door uitgaven op je Amex-kaart.
Daarnaast heeft Curve ook een cashback systeem waarbij je 1% cashback ontvangt tijdens de eerste 90 dagen bij maximaal 3 bedrijven voor de reguliere (Blue) kaart en 6 voor de Curve Black kaart. In de Curve app kun je de bedrijven kiezen die jou het beste passen.

Curve

Er zijn enkele reis-gerelateerde bedrijven aanwezig, zoals booking.com en Easyjet. Maar ook een bedrijf als IKEA staat in de lijst. Een complete lijst kun je hier vinden.

Let op: je kunt slechts eenmalig je keuze maken, dus kies bewust!

Curve

De cashback wordt op je Curve kaart geladen. In de app zie je het actuele saldo terug. Als je het verdiende saldo wilt gebruiken switch je eenvoudig binnen de Curve app naar je Rewards kaart voordat je een nieuwe betaling doet. Daarna switch je weer terug naar je standaard kaart.

Gebruik buiten de EU

Een ander voordeel is dat je met 0% valuta-opslag met je kaart kunt betalen in de 150 ondersteunde munteenheden. Bij de meeste creditcards betaal je zo’n 3% opslag. Met Curve betaal je dus voor al je betaalkaarten geen valuta-opslag meer!
Let op: tijdens weekenden als de valutamarkten gesloten zijn, wordt 0,5% opslag gerekend voor US dollars en 1% voor de andere valuta. Vanaf november wordt deze laatste categorie 1,5%.

Stel dat je met je Amex kaart in US dollars wilt betalen, kun je dat nu met je Curve kaart doen. Je betaalt niet de 3% koersopslag en tegelijkertijd ontvang je nog gewoon je Flying Blue miles.

Een ander voordeel dat Curve aanbiedt, is dat je je kaart kunt blokkeren. Je hoeft dus niet meer met meerdere betaalkaarten rond te lopen en kunt je Curve kaart geblokkeerd houden totdat je ‘m nodig hebt. Stel dat je de kaart zou verliezen of deze wordt gestolen: in dat geval is de kaart niet te gebruiken, tenzij deze week wordt gedeblokkeerd in de app.

Welke kaart moet ik nemen? Blue of Black?

Zoals hierboven al genoemd zijn er twee kaarten: de Blue en de Black card. De verschillen zijn: kosten, kleur, aantal cashback bedrijven en limieten voor gebruik buiten de EU.

De Blue Card is gratis terwijl de Black Card £50 kost waarbij je op dit moment een gratis Tumi portemonnee krijgt (waarde £60).

De Blue Card geeft het recht om 3 cashback bedrijven te selecteren. Je kan daarbij tot maximaal £300 cashback verdienen. Bij de Black Card gaat het om 6 cashback bedrijven en een cashback van maximum van £600.

Bij de Blue Card is mag je tot £500 per maand betalingen doen zonder koersopslag. Bij de Black Card is dit onbeperkt (er geldt een fair use policy van £15.000 per jaar).

Beide kaarten bieden de mogelijkheid om in de app categorieën aan te maken voor transacties. De Black Card is verpakt in een hippe doos met een soort disk waar de Curve kaart in zit.

In de doos zit nog de Tumi portemonnee en een slimme lege ruimte. Dit om het idee te bevestigen dat Curve de enige kaart is die je vanaf nu nog nodig hebt.

Nog meer voordeel?

Naast de flexibiliteit die je hebt om te betalen met de betaalkaart naar keuze, cashback verdienen en zonder koersopslag buiten de EU betalen nog meer voordeel?

Wat dacht je van reizen terug in de tijd?

Nou, bijna, Binnen 14 dagen nadat een transactie is geweest, kun je kiezen voor de optie “Go back in time”. Stel je voor dat je vorige week met je Curve kaart een betaling met een Visa creditcard hebt gedaan en eigenlijk met American Express had willen betalen? Geen probleem! Door de transactie te kiezen in de app en op ‘Go back in time’ te klikken, kun je deze omzetten naar Amex.

De volledige voorwaarden kun je op de Curve website vinden.

Tot slot

Ik heb met Curve tot nu toe een uitstekende ervaring opgedaan. En er komen steeds nieuwe features en voordelen bij. Je kunt het zelf ook gaan ervaren en krijg gratis een tegoed van £5!

Vergeet niet je gratis £5 tegoed te claimen! Je hoeft alleen de code INFLY te gebruiken bij registratie!

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Reacties

 1. Frank zegt

  Ik ervaar helaas ook dat AMEX vooral in Europa niet overal geaccepteerd wordt. Curve lijkt mij een goed alternatief.
  Echter heb ik nog wel een belangrijk punt voor mijzelf. Stel ik gebruik Curve… Ik lees dat ik wel FB miles ontvang. Maar zijn mijn aankopen ook volgens AMEX verzekerd? Kan ik dan ook nog beroep doen op mijn reis- en annuleringsverzekering van mijn AMEX Gold? Voor mij wel een belangrijk puntje.

 2. Denkt mee zegt

  Zou je contactloos betalen uit kunnen zetten? Dan heb je een veilige schil om je credit cards op je telefoon (chip en pin) zonder dat je de curve kaart hoeft te blokkeren/deblokkeren. Aannemende dat je er dan niks mee kunt itt gewone debit cards die soms als credit cards werken.

 3. Denkt mee zegt

  Ik lees op de site dat bij vreemde valuta per 15 nov een currency conversie fee van 2% geldt bij transacties boven 500 pond voor de gratis curve card.

  De curve black card heeft geen currency conversion fee bij minder aankopen dan 15.000 pond in een jaar, daarboven 2%.

  Die weekend charge komt daar volgens mij nog boven op.

 4. Denkt mee zegt

  Weekendje Londen zou in dat geval nog zelfs duurder kunnen zijn dan betalen met je oude 3% fee credit card.
  Dus wellicht even afwachten wat de ervaringen zijn.
  Amex vervanger in Euro landen wel handig natuurlijk.

 5. Kris zegt

  Als ik dit goed lees kan je van zodra je je AmEx koppelt aan de Curve kaart overal met je AmEx betalen. Ook waar deze eigenlijk niet aanvaard wordt? Dat zou alvast positief zijn om je Membership Rewards account goed te laten groeien.

 6. RodgerDodger zegt

  Zojuist (nogmaals) geprobeerd, helaas is het NIET mogelijk een American Express te koppelen.
  Dit was voor mij de enige toegevoegde waarde van deze kaart.
  Zo heeft het iig geen meerwaarde…

  • RodgerDodger zegt

   Message ad of end of march 2019:
   Fintech start-up Curve has launched a legal battle against American Express after the US financial services business abruptly scrapped a partnership between the two companies. Founded four years ago, Curve allows its 500,000 customers to link different credit and debit cards to just one card and choose which one to spend on via an app.
   The Santander-backed firm briefly included support for American Express. But the US company’s high payments fees caused financial issues for the start-up. “People loved the product so much that they started using Amex and we just bled money,” said Curve chief executive Shachar Bialick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *