Met Curve Mastercard betaal je overal met American Express3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week kondigde het innovatieve bedrijf Curve op Twitter aan de samenwerking met American Express opnieuw te starten. Curve heeft een app ontwikkeld waarin je al creditcards kunt registreren. Vervolgens kun je al je aankopen doen met de gratis Curve Mastercard. Via de app selecteer je vooraf (of zelfs achteraf) met welke creditcard je wil betalen. Als American Express straks is aangesloten bij de app biedt dat weer veel nieuwe mogelijkheden. Wat dit precies betekent lees je in dit artikel.

Dit artikel verscheen eerder op InsideFlyer UK

Curve

Het Britse bedrijf Curve is in Nederland nog niet heel bekend. In Groot-Brittannië is het echter heel populair. De Curve app speelt namelijk in op een veelvoorkomend probleem. Portemonnees worden tegenwoordig steeds kleiner en betaalpassen krijg er niet allemaal meer in. Bovendien wil je bijvoorbeeld niet altijd met meerdere betaalpassen op reis. Het kan ook dat je juist een bepaalde pas vergeten bent. Het zou dan handig zijn als je één pas hebt die al je bankpassen vertegenwoordigt. En dat is precies wat het bedrijf doet.

Je registreert je bankkaarten in de app. Dit is zowel mogelijk voor debit als creditcards. Vervolgens ontvang je de gratis Curve Mastercard. Hier zijn geen abonnementskosten aan verbonden. Je kunt de kaart overal gebruiken waar Mastercard geaccepteerd wordt. Via de app kun je per uitgave aangeven met welke kaart je deze af wil rekenen. Heb je een foutje gemaakt? Achteraf pas je dit gemakkelijk aan in de app. De uitgave wordt dan van een andere kaart betaalt.

 

Je voegt gemakkelijk al je bankkaarten toe aan de app
Je voegt gemakkelijk al je bankkaarten toe aan de app en je betaalt met de gratis Mastercard

American Express

Nu American Express ook wordt aangesloten betekent dit voor houders van deze kaarten goed nieuws. Dit betekent namelijk dat het binnenkort mogelijk zal zijn om overal met je American Express kaart te betalen waar Mastercard wordt geaccepteerd. Ook wanneer American Express zelf niet wordt geaccepteerd. Een veelgehoorde klacht is nu namelijk dat American Express te weinig acceptanten heeft in Nederland. Mastercard wordt veel beter geaccepteerd. En daar kun je nu dus van profiteren. Zo spaar je dus nog meer Membership Rewards of Flying Blue Miles.

Wanneer de functionaliteit met American Express in de app precies beschikbaar zal zijn is nog niet bekend gemaakt. Curve meldt dat het ergens volgende maand ingevoerd zal worden. Ook is er niet bekend gemaakt of er kosten in rekening gebracht worden voor deze kaarthouders.

Gratis 500 Curve Points

Met je uitgaven via de app spaar je 1% cashback. Dat betekent dat je 1% van je totale uitgaven weer terug krijgt in de vorm van Curve Points die je weer om kunt zetten in bepaalde valuta. Er is nu een leuke promotie speciaal voor InsideFlyer. Als je je hier aanmeldt voor de Curve Mastercard met de code INFLY dan ontvang je 500 Curve Points.

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Reacties

 1. arjen05 zegt

  Lijkt een beetje kickstarter-achtig. Nadat je alle aanmeldstappen doorlopen hebt krijg je een bericht dat de kaart niet leverbaar is en dat er bijna 6000 wachtenden voor je zijn op dit moment. Er wordt geen verwachte leverdatum genoemd.

  Hoe lang duurde het voordat jullie de kaart binnen hadden en is ‘ie ooit geleverd?

 2. Didier zegt

  Lijkt me handig dat er melding wordt gemaakt wanneer Amex functioneert! Eerder heb ik geen belangstelling.

 3. Denkt mee zegt

  Op algemene site staat dat er 1% foreign fee gerekend wordt. Is dus even afwachten of base currency Britse ponden blijft. Anders schiet het niet zo op met deze kosten.

 4. Razorclaw zegt

  Meh… Ik hou het wel op Glase (voorheen Seqr).
  Werkt prima (behalve bij de non-ToGo AH’s), verder gratis én tot 3% cashback (in gewone €’s i.p.v. maffe punten) op je aankopen.

  • Denkt mee zegt

   @Razorclaw
   Interessant
   Rekent Glase niet 2% currency exchange charge op alle transacties buiten Zweden?
   Zie .13 in Terms of service op glase.se

   Ik zie veel reacties op de Glase site dat de cashback niet ontvangen is
   De site noemt deze 3% cashback niet? Misschien afgeschaft!?

 5. De Redactie zegt

  Zoals in het artikel vermeld staat, is de samenwerking aangekondigd maar de precieze ingangsdatum is nog niet bekend gemaakt. Curve meldt dat dit in november zal zijn. Dit is nu ook verduidelijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *