G Tower Hotel Kuala Lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Omdat de 1e nacht van mijn verblijf in Kuala Lumpur in het Traders Hotel helemaal niet beviel, was ik erg blij met de keuze om de 2e nacht van hotel te verwisselen. Mijn oog viel daarbij op een voor mij onbekend hotel: het G Tower Kuala Lumpur. Met een goede locatie en goede reviews dacht ik bij mezelf: laat ik eens iets anders proberen en dus was een kamer in het G Tower snel geboekt.

review Gtower kuala lumpur 10

Aankomst en Check-in
Na aankomst per taxi werd mijn koffer me gelijk uit handen genomen. Ik werd vriendelijk verzocht naar de 11e etage te gaan aangezien de receptie zich daar bevond. Een standaard check-in met de uitzondering dat ook hier iemand met me mee liep naar mijn kamer om me de kamer te laten zien en me op het zelfde moment wat meer uitleg te geven over het hotel. Zo leerde ik van de medewerker dat het hotel een hele sterke focus heeft op ”going green”

Living Wall in het G Tower hotel
Living Wall in het G Tower hotel
De receptie
De receptie

Kamer
Als ik de stijl van het hotel zou moeten omschrijven dan zou ik het omschrijven als: earthy, urban, green en modern dark. Zo ook mijn kamer: modern en hip maar toch een beetje een urban vibe. Daarnaast ook een heerlijke ruime kamer waar het goed vertoeven is. Misschien geen uitzicht op de Petronas Towers maar dat heb je natuurlijk niet perse nodig.

Bed
Bed

review gtower kuala lumpur 5

review gtowers kuala lumpur 2

De badkamer was een klein beetje aan de kleine kant maar slim ingericht. Op 1 kamer na (de suite) hebben alle kamers alleen een douche en eerlijk gezegd is dat prima.

De badkamer
De badkamer

review gtower kuala lumpur 4

Faciliteiten
Het gebouw van het hotel is een multi purpose gebouw waar je naast kantoren, restaurants, invite only clubs, lounges, restaurants en een foodcourt ook bijvoorbeeld een full-on gym hebt. Als gast van het hotel heb je automatisch toegang tot de gym en dit is toch wel 1 van de grootste, meest uitgebreide gyms die ik tot nu toe heb gezien. Maar misschien moet ik mijn perspectief ook wel veranderen aangezien het eerder een membership gym is waar hotelgasten ook toegang tot hebben.

Gym
Gym

Daarnaast hebben hotelgasten toegang tot een invite only lounge genaamd The Club en de daar aan vastzittende Bridge Bar! Allemaal gericht op de elite en business executives van de stad! Ik had toch wel een klein beetje het gevoel dat het allemaal kunstmatig wat exclusief wordt gehouden, maar het zijn prachtige faciliteiten waar je zeker gebruik van moet maken!

The Club
The Club
Bridge Bar
Bridge Bar

Ook heeft het hotel een zwembad, naja, eigenlijk 2 zwembaden, 1 bij de gym en een hotel-eigen bad op de 11e verdieping, exclusief voor hotelgasten.

Zwembad
Zwembad

Conclusie
Het G Tower is een goed modern hotel met een eigen style en identiteit gericht op de zakenreiziger. Het hotel heeft ”going green” als motto en is heel bewust bezig met het milieu. Ik heb geen gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet maar ik kan wel zeggen dan een diner in het hotel het zeker waard is! Verder was de service en de interactie met de staff op elk moment altijd goed en G Tower Kuala Lumpur is zeker een hotel wat ik in de toekomst opnieuw zal overwegen als mijn hotel voor Kuala Lumpur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *