Traders Hotel Kuala Lumpur

Vanuit mijn kamer een spectaculaire blik op de Petronas Towers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je aan Kuala Lumpur denkt dan denk je natuurlijk gelijk aan de Petronas Towers. Een icoon in de stad en voor iedereen een must see bij een bezoek aan de hoofdstad van Maleisie. Dus bij mijn zoektocht naar een hotel wist ik dat ik deze keer een perse een hotel wou hebben met een wow effect als het gaat om het uitzicht. Vandaar dat mijn keuze viel op het Traders Kuala Lumpur hotel! Toch wel het hotel van de stad als het gaat om blik op de Petronas Towers.

Vanuit mijn kamer een spectaculaire blik op de Petronas Towers
Vanuit mijn kamer een spectaculaire blik op de Petronas Towers

Aankomst en Check-in
Rond een uur of half 7 in de avond kwam ik bij het hotel aan en de portier nam gelijk mijn bagage uit handen. Het was een beetje verwarrend voor mij maar bij herhaling werd me verteld dat ik naar de 5e etage moest gaan om in te checken.

De receptie op de 5e etage
De receptie op de 5e etage

Eenmaal aangekomen was er geen rij en ik werd gelijk geholpen. Traders is helemaal omgeschakeld naar paperpless en gebruikt een soort van touch/ipad achter systeem waar je bijvoorbeeld je handtekening op moet zetten. Na een korte toelichting kreeg ik een kamer op de clublever op de 31e verdieping. De receptioniste liep netjes met me mee naar de kamer en bij aankomst vertelde ze me dat dit 1 van de mooiste kamers was als het gaat om de view vanuit de kamer.

Kamer
De kamer was zoals gezegd een club level kamer op de 31 verdieping. Redelijk modern maar met een opvallende kleine televisie. (Tenminste in verhouding tot was je normaal op een hotelkamer vind) Een groot bed, heerlijke douche en een leuke welkom amenity was het hier goed verblijven. En dan heb ik het nog niet eens over de Petronas Towers die praktisch voor de deur staan! Schitterend!

Welkoms amenity
Welkomst Amenity
Woon gedeelte
Zit gedeelte van de kamer

traders4

 

traders9

 

De badkamer was van een goed formaat. Pratisch ingericht met een aparte douche en bad. Ook was alles aanwezig wat je zou verwachten in een badkamer van een 5 sterren hotel!

Badkamer
Badkamer

review traders kuala lumpur

 

Douche & Bad combinatie
Douche & Bad combinatie

En in de avond een uitzicht op de Petronas Towers:

Petronas Towers vanuit mijn kamer in de avond
Petronas Towers vanuit mijn kamer in de avond

Faciliteiten
Het hotel bied een aantal restaurants en ook een skybar op de 33e etage. Normaal zou je denken: ‘wat leuk!’, maar juist deze skybar gaf me in de nacht heel veel problemen. Er was zoveel lawaai dat ik op de 31 verdieping er in de nacht wakker van werd en eigenlijk de hele nacht niet heb kunnen slapen. Klagen hielp niet en zelfs een gesprek met de manager de volgende dag kwam ik niet verder dan een: ‘thank you for bringing this to our attention’, maar meer werd er niet gedaan. Ontzettend jammer want het hotel is voor mij nu een hotel wat ik me altijd zal herinneren als een hotel waarin ik niet kon slapen en het hotel er niets tegen deed.

Verder heeft het hotel een spa en een leuk zwembad! Voor fans van The Amazing Race zal dit zwembad geen onbekende zijn en het hotel is ook erg trots op deze samenwerking.

Overdag een zwembad en in de avond de Skybar
Overdag een zwembad en in de avond de Skybar

In plaats van ontbijt in de club loung koos ik ervoor om te ontbijten in 1 van de restaurants van het hotel.Een ruime keuze maar dat is natuurlijk te verwachten bij een Traders hotel. Voor ieder wat wils en aan keuze natuurlijk geen gebrek! De service was goed, vriendelijk en geen wachttijden!

Ontbijt selectie
Ontbijt selectie
Meer dan genoeg keuze tijdens het ontbijt
Meer dan genoeg keuze tijdens het ontbijt

En ook was de club lounge een erg grote ruimte alleen ik vond het maar niets. Zo is de lounge tot 2300 uur geopend en tijdens mijn bezoek om 2100 uur was er letterlijk geen drankje meer te krijgen. Helemaal niets!

Club Lounge ingang
Club Lounge ingang
Vooral een grote ruimte en niet echt uitnodigend om hier te zitten
Vooral een grote ruimte en niet echt uitnodigend om hier te zitten

Het hotel heeft ook nog een gym, en daarnaast nog een semi fine dining restaurant! En daarmee officieel alles in huis zodat je nooit meer weg zou hoeven te gaan!

Gym
Gym
Fine Dining
Fine Dining

Conclusie
Wat een geweldige ervaring had moeten worden werd uiteindelijk een slapeloze nacht en een hotel wat me niet verder hielp dan een inhoudsloze verontschuldiging. Het harde product van het hotel is geweldig en wat je van een 5 sterren hotel mag verwachten, alleen faalde het hotel duidelijk in hun core business: de overnachting zelf. Daarom moet ik helaas zeggen dat ik niet weer terug naar Traders zou gaan en misschien het Mandarin Oriental zou proberen als alternatief.

Reacties

  1. Btmagazine.nl zegt

    Hi Mike, het is echt jammer dat je last had van het geluid. Het Traders Hotel is mijn vaste hotel als ik in Kuala Lumpur ben. Ik geloof zelfs officieel dat het een 4 sterren hotel is omdat het moederbedrijf Shangri La 5 sterren is. Ik zit altijd op de 31e verdieping en heb nog nooit last gehad van het geluid. Mijn vaste kamer is redelijk in het begin van de hal na de lift. Ik ontbijt soms in de Traders Lounge en er is altijd drinken. Even de deur open doen van de koelkast, deze staan niet op slot ( behalve alcohol ) Als je het gevraagd had aan de receptie dan hadden ze het je vast gebracht. De Lounge doet voor sommige koud aan maar het is er wel gezellig. Op verdieping 5 heb je echt het meest uitgebreide buffet ( zelfs met Sushi ) als mijn dochter en vrouw mee is dan moet ik daar eten. Ik zit er in November weer 2 maal ik zal eens kijken of ik geluid hoor. Maar ik weer zeker als je er een tweede keer komt dat het zeker beter zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *