Stakingen bij Air France en op Heathrow

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de dubbele staking bij Lufthansa is het nu de beurt aan de Britse en Franse reizigers om het stakingsleed te ondergaan.  Op de luchthaven London Heathrow gaat het om een 24-uurs staking op aanstaande vrijdag bij de bagage afhandelaar ASIG, terwijl bij Air France de vakbonden opgeroepen hebben om meteen een hele week te staken.

London Heathrow

Na het afbreken van de gesprekken tussen de vakbond “Union” en de bagageafhandelaar ASIG heeft de vakorganisatie opgeroepen om op vrijdag 12 september vanaf middernacht het werk voor 24 uur neer te leggen.  ASIG is actief in terminals 1, 2 (de star alliance terminal) & 3 op LHR. Volgens de luchthaven zelf gaat maar een klein deel van het personeel staken en zou ASIG extra personeel inzetten om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken.

LHR baggage

Air France

Meer hinder valt er te verwachten voor de reizigers van Air France.  Daar heeft de pilotenvakbond SNPL Air France ALPA opgeroepen tot een staking van maar liefst een week, van 15 tot 22 september. De gesprekken tussen de directie en vakbonden gaan echter nog steeds verder, dus tot op heden is niet precies duidelijk welke impact eventuele acties zullen hebben. Ten minste 48 uur voor de vakbond tot actie overgaat dient ze Air France daarvan op de hoogte te brengen.

Het geschil draait om de plannen van  Air France om meer en meer regionale vluchten en zogenaamde point to point verbindingen te laten uitvoeren door Hop! en Transavia. De piloten eisen dat de arbeidsvoorwaarden bij deze twee filialen gelijk komen te liggen als bij Air France, iets waar de directie niet op in wil gaan. Naar eigen zeggen is 70% van de leden van de pilotenvakbond bereid om te staken.

AF A318

Air France geeft haar klanten de raad om hun reisplannen aan te passen. Wie dat wil kan kosteloos zijn reis omboeken. De reis vervroegen kan vanaf nu tot 14 september. De reis uitstellen kan uiterlijk tot 30 september.  De reiziger kan zijn reis ook volledig annuleren. Hij krijgt echter zijn geld niet terug, behalve natuurlijk waar het ticket dit toestaat, maar krijgt een voucher die een jaar geldig blijft voor Air France & KLM vluchten.  Meer info omtrent de mogelijkheiden tot wijzigen of annuleren van de reis vindt u op de Air France site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *