Paspoortverificatie in App bij United

United check-in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je wel eens naar de VS vliegt, dan heb je gemerkt dat ze daar gek zijn op identiteitsinformatie. Advanced Passenger Information, ESTA, no-fly lijsten, je ondergaat achter de schermen nogal wat controles voor je mag vliegen. Als je wilt inchecken voor een vlucht naar/vanuit de V.S. dan kan je, afhankelijk van de airline, vaak maar ‘beperkt’ inchecken. Je kan je stoel wel kiezen, maar je boardingpass printen gaat soms niet. Dit heeft ermee te maken dat de luchtvaartmaatschappij handmatig je reisdocumenten moet controleren op visa dan wel ESTA en of je paspoort wel 100% overeenkomt met je boardingpass.

Je moet je dan ook bij de check-in desk rapporteren voor deze controle, anders wordt je boardingpass niet geaccepteerd bij boarding. Pas als een agent bij check-in (of in geval van een connecting flight, bij de gate van je internationale vlucht) je documenten heeft gecontroleerd krijg je de goede boardingpass met het merk ‘DOCS OK’:

Boarding pass DOCS OK
Boardingpass vanuit de VS naar Amsterdam. Deze kreeg ik pas bij check-in. Printen na online check-in was niet mogelijk.

Voor reizigers die zonder ruimbagage reizen, en zeker zakenreizigers, die normaal niet aan de balie hoeven in te checken, is deze stap bijzonder vervelend. Je staat in de rij en dat kost tijd. Je zal dus eerder op de luchthaven aan moeten komen en dat is soms niet handig. United heeft nu bij wijze van trial de mogelijkheid gegeven aan bepaalde reizigers om via de United app voor iOS en Android na mobiel in te checken een foto te maken van hun paspoort. Een extern bedrijf verifieert deze informatie dan en de passagier krijgt een boardingpass. Je hoeft dan niet meer langs de check-in balie als je geen ruimbagage hebt. Als je eerder met United hebt gevlogen en je hebt je API gegevens opgeslagen (in je MileagePlus profiel), heb je ook de mogelijkheid deze te bevestigen.

United app
Maak een scan van je paspoort. Als die geverifieerd is kun je gebruik maken van de boarding pass in de app, Passbook of je kunt langs een kiosk.
United app
Je kan opgeslagen informatie ook bevestigen. Dan hoef je geen nieuwe scan van je paspoort te maken.

Ik heb navraag gedaan bij United en zij melden dat het voor Nederlandse ingezetenen, reizend met ESTA-authorisatie, mogelijk is om van deze feature op de app gebruik te maken en dus zonder handmatige scan een boardingpass te krijgen. Zij benadrukken echter wel dat passagiers wel hun paspoort nodig hebben voor security, immigratie en bij de gate. Reis je met een visum? Dan blijft het wel nodig om handmatig gecontroleerd te worden.

Ik ben enthousiast over deze ontwikkeling. Het zal ongetwijfeld tijd schelen en misschien ook de wachtrijen verkorten als (zaken)reizigers zonder ruimbagage daar niet meer langs hoeven. Ik hoop dat andere Amerikaanse airlines dit concept ook overnemen. Erg innovatief, United!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *