Staking bij Lufthansa op 10 september

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het conflict bij Lufthansa omtrent een nieuwe regeling rond vervroegd pensioen voor de piloten is nog niet van de baan. De pilotenvakbond “Vereinigung Cockpit” heeft opgeroepen om morgen, woensdag 10 september, het werk neer te leggen in München.

De staking zou ingaan om 10.00 en tot 18.00 lopen.  Bij een gelijkaardige staking vorige week in Frankfurt diende Lufthansa meer dan 200 vluchten te schrappen, waaronder ook verbindingen naar Amsterdam en Brussel.

Airbus A320 van Lufthansa te Munchen

 

Lufthansa verwacht enkel problemen op de lijnen met München en werkt naar eigen zeggen aan een noodplan om de belangrijkste verbindingen morgen te garanderen. Zowiezo zou Frankfurt deze keer grotendeels gespaard worden.

Lufthansa benadrukt dat de vluchten van haar dochtermaatschappijen (Swiss, Austrian, Brussels Airlines & Germanwings) alsook de partner Air Dolomiti, niet te lijden zullen hebben onder de staking. In ieder geval kunnen reizigers die morgen naar of via München vliegen met Lufthansa maar ook met één van haar dochtermaatschappijen, hun vlucht kosteloos vandaag of morgen omboeken  naar een latere datum, met een uiterste vluchtdatum van 10 december. Verdere informatie over hoe dit te doen vind je op de Lufthansa travel information site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *