The Foodmaker nieuwe catering partner Brussels Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines heeft onlangs haar catering aanbod in economy op haar Europese netwerk vernieuwd. De maatschappij gaat hiervoor in zee (nou ja) met de Belgische keten “The Foodmaker”.

Eerder kon je al lezen dat er sinds kort op vluchten van minstens 2 uur Belgische frietjes geserveerd worden. Maar dat is niet alles, nadat de afgelopen jaren de broodjes van Panos op het menu stonden, kun je nu sinds 1 juni kiezen voor wraps en salades van The Foodmaker.  We vlogen mee met Brussels Airlines om het nieuwe aanbod te testen.

Wraps&More

De passagiers in “Light&Relax” en “Check&Go” (die namen toch…) kunnen kiezen uit drie koude en vier warme opties. De koude maaltijden veranderen maandelijks.  Ik koos voor de Caesar wrap, ook op de grond één van mijn favorieten uit het assortiment van The Foodmaker.  De wrap smaakte wat mij betreft even lekker als op de grond. De andere opties waren 2 sandwiches met kaas en ham of een pesto&pasta salade.  Je betaalt €5 voor je maaltijd, of €7 als je er een frisdrank of een warme drank bijneemt.

brussels airlines the foodmaker catering
ave caesar!

Naast deze koude opties kan je tijdens langere vluchten van minstens 2 uur, ook voor een warme maaltijd kiezen.  Deze opties veranderen niet maandelijks en zijn: lasagne, kip in een zoetzure saus, een croque monsieur (of tosti voor de Nederlanders) en natuurlijk de “Belgian French Fries”.

Naast de hierboven vermelde producten, kunnen de buy on board passagiers ook nog snoeprepen, gebakjes en tapasschotels aanschaffen, en op langere vluchten ook warme wafels!

Flex

De passagiers in “Flex&Fast” kregen tot voor kort meestal een pastasalade die, laat ons eerlijk wezen, vrij smakeloos was.  Maar ook hier werd het aanbod aangepast. De flex passagiers krijgen nu ook een wrap van The Foodmaker voorgeschoteld.  Het is een andere wrap dan diegene die je aan boord kan kopen. Ik werd de heerlijk genaamde – en lekkere – Coco Flanel wrap geserveerd.  Drankjes zijn in Flex vanzelfsprekend gratis.

brussels airlines the foodmaker catering
en een frisse pint erbij…

De producten van The Foodmaker zijn een mooie toevoeging aan het aanbod van Brussels Airlines. De firma gaat prat op haar verse en gezonde maaltijden en het is prettig dat je ook in de lucht een smakelijk aanbod krijgt.

Wat ik spijtig vind is dat je geen keuzemogelijkheid hebt in tegenstelling tot de passagiers die hun maaltijd zelf moeten kopen. Misschien zou het geen slecht idee zijn om de passagiers, die een stuk meer betaald hebben, ook de keuze te laten uit één van de 3 salades of wraps uit het inflight menu.

Wie mij een beetje volgt weet dat ik graag een glaasje (of twee… of meer…) bubbels drink. In het Buy on Board aanbod zit er schuimwijn, maar die is niet beschikbaar voor de passagiers in Flex.  Ik heb me al vaak afgevraagd waarom men de mogelijkheid om uit het inflight menu iets te kopen niet geeft aan alle passagiers. Geef de passagiers in Flex een gratis maaltijd en drankjes (en misschien een warme wafel als dessert..), en als ze meer willen, verkoop het hen. Het kan enkel maar voor extra inkomsten zorgen.

Wie het hele menu eventjes wil doorsnuisteren kan dat op de site van The Foodmaker.  Persoonlijk vind ik dat de introductie van deze nieuwe cateringpartner aan boord van de Brussels Airlines toestellen een goede, smakelijke, zaak is.  En ik kijk al uit naar de eerste keer dat ik die frietjes kan proeven!

Heb jij de wraps en salades al geproefd? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *