Belgische friet op vluchten Brussels Airlines

Belgische frieten bij Brussels Airline

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines serveert vanaf nu ook frietjes aan boord van haar vluchten! De Belgische ‘frieten’ zijn beschikbaar op Europese vluchten van twee uur of langer en worden geserveerd met ketchup of mayonaise.
Naast de frietjes introduceert Brussels Airlines ook een warme Belgische wafel, een lekkernij die erg populair is bij buitenlandse toeristen.

In onderstaand filmpje een uitleg van Brussels Airlines:

Nationale promotie

Het is leuk om te merken dat nationale luchtvaartmaatschappijen steeds vaker iets toevoegen aan hun inflight service om promotie voor het land te genereren. Zo was afgelopen week in het nieuws dat KLM en Heineken een vorm hebben bedacht om een tapbiertje op 11 kilometer hoogte te kunnen leveren…

Brussels Airlines serveert maaltijden bereid door Belgische Michelin sterren chefs en op de lange-afstandsvluchten worden Belgische biertjes, chocolade en kaas aangeboden.

Speciaal beschilderde toestellen van Brussels Airlines

Brussels Airlines doet er alles aan de vliegende ambassadeur van België te zijn en heeft al eerder een vliegtuig in ‘Tintin livery’ gepresenteerd, bij ons beter bekend als Kuifje.

Brussels Airlines TinTin
Brussels Airlines Tintin

Ook is er een vliegtuig in de kleuren van het nationale voetbalelftal, de Rode Duivels, gespoten: de Trident! Helaas weten we inmiddels dat de Belgische droom uiteengespat is op het EK voetbal in Frankrijk. Maar desondanks is het nog altijd mogelijk dit toestel tegen te komen binnenkort.

Alle details met foto’s en video over dit toestel (dat ook van binnen aangepast is) is op deze site van Brussels Airlines te vinden.

Brussels Airlines Trident
Brussels Airlines Trident

Ook is er nog een speciaal toestel in omloop toegewijd aan de bekende Belgische kunstenaar René Magritte. Ook hier is naast de buitenkant ook de cabine aangepast.

Brussels Airlines Magritte
Brussels Airlines Magritte

Heb jij in één van deze toestellen gevlogen? Wat zijn jouw ervaringen met de Belgische frieten aan boord? Laat het ons weten in het forum. We hebben daar een speciale categorie voor Brussels Airlines!

 

Reacties

  1. Steven Tor Steven Tor zegt

    Ik hoop binnenkort op één van mijn vluchten naar Rome te kunnen genieten van de frietjes op Brussels Airlines. Van de speciale liveries blijf ik die van Kuifje het mooiste vinden, hoewel “de vliegende tampon”, zoals SN Trident soms wel eens oneerbiedig genoemd wordt, ook wel iets heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *