Emirates 777 op Dubai in brand na crashlanding

Emirates 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een Emirates Boeing 777 zou op de luchthaven van Dubai een crashlanding hebben gemaakt. Hierna is het toestel in brand gevlogen. Berichten op Twitter melden dat het vliegtuig zonder landingsgestel is geland. Emirates heeft het ‘incident’ op Twitter bevestigd. Meer informatie volgt.

Emirates 777 crash
Emirates bevestigt op Twitter een ‘incident’ en heeft de kleuren van haar logo veranderd in grijs

UPDATES:

Het zou gaan om EK521, een Boeing 777-300, afkomstig uit Thiruvananthapuram, India met registratie A6-EMW. Het toestel is 13 jaar oud.

Conflicterende berichten melden dat het vliegtuig zonder landingsgestel is geland en in brand is gevlogen. Andere bronnen melden dat het tijdens het opstijgen is gebeurd en dat de passagiers geëvacueerd zijn. Foto’s op Twitter laten zien dat het vliegtuig niet meer rechtop staat.

Vliegverkeer op weg naar Dubai wijkt uit naar Dubai World Central of Sharjah. DXB dicht.

Media melden dat er geen gewonden zijn. Aan boord zouden 275 passagiers zijn. Later wordt dit 282 passagiers en 18 crew.

Beelden van momenten vlak na de landing:

Update van de luchthaven:

Emirates meldt dat ze over het gehele netwerk vertragingen van 4 uur verwachten. De middagvlucht vanaf Schiphol is op dit moment 2 uur vertraagd. Luchthaven Dubai is dicht.

Emirates bevestigt dat er geen dodelijke slachtoffers gevallen zijn:

Volgens The Aviation Herald zou het vliegtuig een go-around, of afgebroken landing, hebben gemaakt. De verkeerstoren instrueerde het vliegtuig om te klimmen naar 4000 voet, of 1200m. De crew bevestigde dit. Enkele seconden later kwam het vliegtuig neer. Dit kan wijzen op een ‘stall’ waarbij het vliegtuig lift of draagvermogen verliest en niet meer in de lucht kan blijven.

Emirates meldt intussen dat er over het gehele netwerk vertragingen van 8 uur te verwachten zijn. Ook de vluchten van Amsterdam zijn langer vertraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *