Flying Blue voegt First Class awards toe voor partners2 min leestijd

Flying Blue China Eastern First Class award ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue leden hebben nu de mogelijkheid om First Class awards te boeken bij partner luchtvaartmaatschappijen. Zo is het nu mogelijk om een award ticket te boeken in First Class met bijvoorbeeld China Eastern.

Sinds kort is het ook mogelijk om gebruik te maken van de stopover mogelijkheid. Deze tickets kun je echter alleen boeken door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van Flying Blue.

Boek Flying Blue First Class award tickets bij partners

Het is sinds kort mogelijk om een First Class award ticket te boeken bij partners zoals China Eastern. Zo kun je bijvoorbeeld reizen van Parijs Charles de Gaulle naar Shanghai in First Class. Een award ticket kun je boeken vanaf 136.000 miles. Daarnaast komt er nog ruim driehonderd euro aan toeslagen bij.

Aan boord van de Boeing 777-300ER van China Eastern staan zes suites in First Class. Aan zowel de rechter- en linkerkant van het toestel staan twee suites achter elkaar. In het midden staan twee suites naast elkaar. De suites zijn voorzien van een deur voor extra privacy en de stoelen kunnen volledig plat. Iedere passagier in deze cabine heeft uiteraard ook direct toegang tot het gangpad.

First Class Award China Eastern Flying Blue partner

Geen beperkingen om partner tickets te boeken

Het is al langer mogelijk om First Class (La Premiere) award tickets te boeken als je wil reizen met Air France. Sinds 1 januari 2023 kunnen alleen Flying Blue Platinum en Ultimate leden nog een award ticket boeken voor de La Première cabine. Flying Blue Gold leden komen sinds dit jaar ook niet meer in aanmerking.

De First Class award tickets voor partners zoals China Eastern zijn echter voor iedereen te boeken. Je hebt dus geen bepaalde elite status nodig binnen het loyaliteitsprogramma. Uiteraard heb je wel voldoende Flying Blue miles nodig om het ticket te kunnen boeken.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Heb je geen Platinum status of hoger en wil je een First Class award ticket boeken, dan kun je een zoekopdracht doen voor een Business Class award ticket. Vervolgens kun je de partner vlucht selecteren en dan krijg je ook de optie om een First Class ticket te boeken als er beschikbaarheid is.

Het loyaliteitsprogramma hoopt binnenkort nog meer First Class award partners toe te voegen. Het is op dit moment niet duidelijk welke partners er nog bij gaan komen en wanneer.

Afbeeldingen ©FlyingBlue/ChinaEastern

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “FLYING BLUE VOEGT FIRST CLASS AWARDS TOE VOOR PARTNERS”

  “Flying Blue leden hebben nu de mogelijkheid om First Class awards te boeken bij partner luchtvaartmaatschappijen.”

  “Boek Flying Blue First Class award tickets bij partners.”

  “Het is sinds kort mogelijk om een First Class award ticket te boeken bij partners”

  Kan iemand mij vertellen waar dit artikel over gaat? Het is allemaal best vaag, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *