Finnair toch niet exclusief met Airbus A350’s naar Amsterdam1 min leestijd

Nieuwe Premium Economy cabine Finnair aan boord van de Airbus A350-900 (Bron: Finnair)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair had plannen om in de zomerdienstregeling exclusief met Airbus A350 toestellen naar Amsterdam te komen, maar dat plan gaat niet door. Dagelijks komt er ook een kleiner toestel naar Amsterdam Airport Schiphol.

Finnair met Airbus A350 en A321 naar Amsterdam

De Airbus A350 toestellen vliegen normaliter alleen naar intercontinentale bestemmingen, maar komt deze zomer ook één keer per dag naar Amsterdam. Op de ochtendvlucht zal dit toestel ingezet worden. De vlucht in de avond zal uitgevoerd worden door de kleinere Airbus A321. Passagiers in de Airbus A350 hebben meer comfort en tevens de beschikking tot een in-flight entertainmentsysteem.

De luchtvaartmaatschappij zal de vluchten vanaf 26 maart 2023 uitvoeren volgens dit schema:

  • AY1302 vertrekt om 11.55 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om 15.15 uur lokale tijd aan in Helsinki (HEL),
  • AY1306 vertrekt om 18.50 uur uit Amsterdam en komt om 22.10 uur lokale tijd aan in Helsinki.

De luchtvaartmaatschappij heeft op dit moment meerdere configuraties van de Airbus A350 in dienst. In de oude versie staan alleen Business Class en Economy Class aan boord, inclusief Economy Comfort met meer beenruimte.

De nieuwe Business Class-stoel in de A350 van Finnair Bron: Finnair

In de nieuwste versie van het interieur staat er ook een Premium Economy cabine aan boord. Ook zijn die toestellen voorzien van de nieuwste Business Class cabine. Elke stoel aan boord van de grote Airbus A350 is voorzien van een entertainmentsysteem, dat je niet vindt in de kleinere Airbus A321. In dat toestel staat ook geen Premium Economy cabine en is de Business Class eigenlijk een Economy Class stoel met wat extra services en beenruimte.

Naast Finnair vliegt ook KLM dagelijks tussen Amsterdam Airport Schiphol en Helsinki. Deze vluchten worden uitgevoerd door een mix van Boeing 737 toestellen. Ook wordt op deze route KLM Cityhopper ingezet met kleinere Embraer 175 of 190 toestellen.

Finnair A350 Amsterdam

Afbeeldingen ©Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *