Eurowings keert niet terug naar Amsterdam1 min leestijd

Eurowings A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eurowings vliegt in de huidige zomerdienstregeling niet naar Amsterdam Airport Schiphol. Voor de winterdienstregeling stond er een route gepland, maar deze is nu ook geschrapt. Hierdoor stopt de luchtvaartmaatschappij dus definitief met alle routes naar Nederland.

Eurowings niet naar Amsterdam

In de winterdienstregeling vloog Eurowings van Amsterdam Airport Schiphol naar Hamburg, Stuttgart en Salzburg. De route naar Hamburg is per 28 maart gestopt. Naar Stuttgart vertrok de laatste vlucht een dag later.

In december 2023 startte Eurowings ook met een nieuwe route naar Salzburg. Naar deze Oostenrijkse bestemming vloog de luchtvaartmaatschappij met een Airbus A320. De laatste vlucht vertrok eind maart 2024.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de route tussen Amsterdam Airport Schiphol en Salzburg deze winter te hervatten. Nu is de route toch geschrapt. Hierdoor keert de luchtvaartmaatschappij dus deze winter niet meer terug op Schiphol.

Eurowings, Handbagage, Basic Economy

KLM en Transavia blijven vliegen

De drie bestemmingen blijven echter wel bereikbaar vanaf de Amsterdam Airport Schiphol. KLM vliegt een aantal keer per dag naar Hamburg en Stuttgart. Op deze bestemmingen zet KLM Cityhopper regelmatig een ingehuurde Embraer 190 van German Airways in.

Tussen Amsterdam Airport Schiphol en Salzburg kun je vliegen met Transavia. Deze luchtvaartmaatschappij zet op dit moment nog een Boeing 737-800 in op deze route. Uiteindelijk zal Transavia ook met de nieuwste Airbus A321neo gaan vliegen naar Oostenrijk.

Afbeeldingen ©Eurowings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *