Etihad viert 15-jarige jubileum in België2 min leestijd

Etihad 15 jaar naar België (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zaterdag vierde Etihad zijn 15-jarige jubileum in België. In die tijd vervoerde de airline uit Abu Dhabi bijna 2 miljoen passagiers tussen Brussel en de Verenigde Arabische Emiraten. Zowel het zakelijke als leisure verkeer was de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vele Belgische passagiers vlogen ook via Abu Dhabi verder richting Azië en Australië. Momenteel vliegt Etihad zo’n 3-4 per week tussen beide hoofdsteden met een Boeing 787 Dreamliner.

15 jaar naar België

Etihad vliegt sinds 31 oktober 2005 tussen Brussel en Abu Dhabi. Dat is een respectabele prestatie. De vraag was zelfs zo hoog dat diverse keren de stoelcapaciteit werd verhoogd. Zo vloog Etihad tussen 2011 en 2015 acht wekelijkse vluchten tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten. Tegenwoordig tref je op deze route de moderne Boeing 787 Dreamliner van Etihad. Dit toestel is ingedeeld in twee reisklassen, namelijk Economy en de gerenommeerde Business Class.

Boeing 787-9 Dreamliner in Etihad Airways livery (Bron: Etihad)
Boeing 787-9 Dreamliner in Etihad Airways livery (Bron: Etihad)

Verbinding

Etihad zegt in deze lastige tijden het belangrijk te vinden de verbinding tussen Brussel en Abu Dhabi in stand te houden. Dat maatschappij neemt daarvoor diverse maatregelen aan boord en op de grond. Te denken valt bijvoorbeeld aan extra schoonmaak aan boord en een verplichte negatieve COVID-19 test voor alle passagiers. Aan boord krijgen alle passagiers een Wellness Kit waarin een mondmasker, handschoenen en desinfecterende handgel te vinden zijn.

Bij elk ticket is een ‘Etihad COVID-19 wellness insurance cover’ inbegrepen. Deze regeling geldt momenteel voor tickets tot en met 31 december 2020. Dit is een aanvulling op een eventuele eigen reisverzekering. Etihad zegt alle medische kosten en kosten voor quarantaine te betalen als je gediagnosticeerd wordt met het Coronavirus. De dekking is geldig tot 31 dagen na de eerste reisdag. Let op dat de voorwaarden van deze Coronaverzekering zonder aankondiging kunnen wijzigen. Check daarom bij een eventuele boeking altijd de boekings- en verzekeringsvoorwaarden.

Etihad is overigens niet de enige airline met een Coronaverzekering. Eerder schreven we al over een aantal maatschappijen die een vergelijkbare service bieden.

InsideFlyer publiceerde diverse reviews over vluchten met Etihad. Maar ook diverse lounges passeerden de revue. Je leest er hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *