Etihad krijgt 5 sterren; zet 787 tijdelijk in naar Amsterdam

Etihad 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways heeft de 5-sterren status gekregen van het Britse onderzoeksbureau Skytrax. Dat meldt de maatschappij op Twitter. De maatschappij uit Abu Dhabi voegt zich hiermee in het rijtje van maar 8 andere airlines: ANA All Nippon Airways, Asiana Airlines, Cathay Pacific, EVA Air, Garuda Indonesia, Hainan Airlines, Qatar Airways en Singapore Airlines. Eerder dit jaar won Etihad nog de awards voor World’s Best First Class, Best First Class Seat en Best First Class Onboard Catering bij de World Airline Awards.

Etihad Skytrax

Boeing 787-9 naar Amsterdam

Etihad vliegt dagelijks van Amsterdam naar Abu Dhabi met een Airbus A330-200. Deze maand komt daar bij wijze van proef verandering in. De maatschappij meldde op de Etihad Mobile Exhibition, die onverwachts naar Amsterdam is gekomen, dat er tijdelijk met de Boeing 787-9 naar Schiphol zal worden gevlogen. Uit de reserveringssystemen blijkt dat dit van 19 tot en met 31 oktober inderdaad het geval is. Het betreft wel de Dreamliner zonder First Class. Er zou sprake van zijn dat de 787 de komende tijd vast wordt ingezet naar Amsterdam, maar dit is nog niet bevestigd.

Wil je zelf een kijkje nemen in Etihad’s (A380) cabine, inclusief First Class Apartment en Residence? Tot en met morgen staat een truck met mock-up cabine voor Schiphol Plaza.

Etihad The Residence
The Residence is te bewonderen op Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *