Etihad Airways Mobile Exhibition in Antwerpen

Etihad Airways Mobile Exhibition

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag was ik aanwezig op de Etihad Airways Mobile Exhibition in Antwerpen. Etihad Airways is op tournée in verschillende Europese steden. Ze doen dit met een mooie vrachtwagen waarin het zogenaamde innovation center is ingebouwd. Binnenin zijn de verschillende cabines en stoelen te bezichtigen.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Schitterende locatie aan het nieuwe Havenhuis van Antwerpen

Rondleiding op uitnodiging

Via een handige web tool moest je op voorhand registeren voor een rondleiding van 30 minuten. Ik zou om 15u een rondleiding krijgen samen met een aantal reisagenten die aanwezig waren. Het weer zat mee, een stralende dag met de zon aan een blauwe hemel.

Etihad Airways Mobile Exhibition
De vrachtwagen waar de Etihad Airways Mobile Exhibition in zit

Mobile Exhibition

Het concept spreekt voor zich, het is een mobiele voorstelling van de producten van Etihad Airways. Ik werd er ontzettend vriendelijk ontvangen door één van de drie aanwezige stewardessen. Nadat m’n naam van de aanwezigheidslijst was gestreept, kreeg ik de vraag of ik zin had in een glas bubbels. Natuurlijk!

Etihad Airways Mobile Exhibition
Amuse Bouche

De aanwezige crew deed de reputatie van Etihad Airways eer aan. Een service van hetzelfde niveau als aan boord van hun vliegtuigen. Zo zie je maar dat ze bij Etihad alles tot in de puntjes verzorgen.

We kregen een korte intro van de cabin manager en nadien zouden we door de stewardesses worden rondgeleid in economy, business en first class. Als afsluiter mochten we een kijkje nemen in de superluxe Residence.

Economy Class

Etihad Airways heeft nieuwe stoelen in economy class. Het gaat om de zogenaamde Economy Smart Seat. Deze stoelen hebben een nieuwe unieke hoofdsteun. De steun aan de rechterkant van je hoofd is vast en kan je niet verstellen. Maar de linkerkant kan je volledig naar eigen noden in positie zetten. Op deze manier krijg je meer ondersteuning voor je hoofd. De hoofdsteun kan ook in hoogte versteld worden.

Etihad Airways Mobile Exhibition
De stoelen hebben een beenruimte van 32 inch

De stoelen hebben een recline van 6 inch, met andere woorden kan je de stoel een 15 tal centimeter achterover leunen. Qua beenruimte is er 32 inch voorzien. Het mooie is dat het opklapbare tafeltje niet beweegt indien de passagier voor jou zijn stoel achterover leunt. In de rugleuning van de stoel zit een soort luchtkussen ingebouwd. Door middel van een druk op een knop vult deze zich en geeft zo extra ondersteuning aan de onderrug.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Nieuwe IFE systeem in economy class

De nieuwe Economy Smart seats hebben een 11 inch touch screen gekregen voor het IFE systeem. Een mooie feature, zodat je niet hoeft zitten te klungelen met een afstandsbediening. Op een gegeven moment vroeg de stewardess: “Did you recently fly with us?” Ja, in mei had ik twee keer met Etihad gevlogen. “Oh then you might have seen our new seats?”, “No, I was in business and first class” zei ik met een glimlach.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Opstelling van de stoelen op ware grootte

Het witte kussen wat je op de foto ziet is een nieuwigheid van Etihad. Het is een kussentje wat je om je nek kan doen. Een beetje zoals de gekende opblaasbare reiskussentjes. Maar veel zachter van stof zodat je gezicht niet helemaal geïrriteerd raakt na een paar uur slaap. Tevens krijg je in economy class een kleine amenity kit. Deze bestaat uit een tandenborstel, tandpasta en een slaapmasker. Het leuke van het slaapmasker is dat ie bedrukt is met tekst. Langs de ene kant staat er “do not disturb” en langs de andere kant “please wake me up for meal service”.

Business Class

Na de uitleg over de nieuwe economy class stoelen werden we geüpgrade naar business class. Aan boord van de vrachtwagen was een opmaak te zien van de business class stoel zoals die in de Dreamliner zit. Een ontzettend mooie stoel en lekker comfortabel. Een mooie verbetering ten opzichte van de stoelen in de business class van de Airbus A330.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Business class stoel van de Dreamliner 787

De stoel zit ingebouwd in een soort van cocoon. Op deze manier geniet je van de nodige privacy. De stoel is voorzien van alle gemakken. Er zit zelfs een massagefunctie in de rugleuning. Alles is ontzettend mooi afgewerkt met leer. Hetzelfde leer wat ook in de bekende Italiaanse bolides is terug te vinden.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Deze staat sinds vanmiddag hoog op m’n verlanglijst!

Etihad hanteert verschillende amenity kits. Ze zijn geïnspireerd op steden. Degene die op deze foto staat vertegenwoordigd Abu Dhabi. Sinds kort zit er een kleine boekje in, met daarin allerlei tips en informatie over de stad zelf.

Dreamliner 787 First Class

Op de Dreamliner van Etihad heb je ook de mogelijkheid om in first class te vliegen. De deuren van de First Suite deden me denken aan mijn ervaring eerder dit jaar op de A380 in een First Class Apartment. Wederom spreekt zo’n cabine tot de verbeelding. Alles is tot in de puntjes afgewerkt.

Etihad Airways Mobile Exhibition
De deur kan worden gesloten voor optimale privacy

Je waant je een koning te rijk in deze grote stoel. De First Suite heeft een garderobekastje in de wand zitten, waar je een jas of iets dergelijks kan opbergen. De dining service wordt aan boord verzorgd door een inflight chef. Deze zal jou tijdens de meal service voorzien van alle noden. In de armleuning aan de rechterkant van de stoel zitten opbergvakken en is tevens een gekoelde ruimte voorzien met versnaperingen.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Schitterend product!

De stoel kan worden omgetoverd in een full flat bed met een lengte van 6 voet en 8 inches. Het IFE systeem bestaat uit een 23 inch scherm met een bijna eindeloos aanbod.

Etihad Airways Mobile Exhibition
E-Box inflight entertainment systeem

First Class Apartment

Na de First Suite was het tijd voor een bezoek aan een First Class Apartment. Ik kreeg meteen een glimlach op m’n gezicht en moest terugdenken aan m’n trip in mei. Het is en blijft een schitterend concept! Een hoogtepunt voor iedereen die ooit met Etihad heeft gevlogen.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Overzicht van de First Class Apartment

Ik hoop volgend jaar nog eens in deze cabine te vliegen. Het is een ontzettend luxe manier van reizen. Door gebruik te maken van miles is het op een betaalbare manier te veroorloven.

Etihad Airways Mobile Exhibition
De troon in First Class op de A380
Etihad Airways Mobile Exhibition
Het bed

The Residence

Ik had al véél gelezen over The Residence, maar nog nooit in het echt gezien. Dit was een schaalmodel wat 20 procent kleiner was dan de cabine die op de A380 aanwezig is. Het is nog een stapje hoger dan de First Class Apartments. The Residence is eventueel met Etihad miles te boeken, maar dan heb je er wel bijna 2.400.000 nodig voor een enkeltje!

Het is dus iets wat enkel door mensen met een grote portemonnee betaald kan worden. Het neusje van de spreekwoordelijke zalm! Je vindt er een ontzettend grote stoel. Eigenlijk 2 stoelen, dus je hebt een zee van ruimte. Ze staan toe om een andere passagier uit te nodigen om samen te eten. Iemand die bijvoorbeeld in first of business class zit.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Heerlijk om in te zitten!

Er wordt gebruik van kristallen glazen, het bestek is bezet met goud langs één kant en het porselein is van hoge kwaliteit. Het mooie van The Residence is dat je gedurende de vlucht een butler ter jouw beschikking hebt. Deze zorgt voor de bediening en kan je helpen met allerlei verzoeken.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Heel de cabine is afgewerkt met hoogwaardige materialen

Als IFE hebben ze maar liefst een 32 inch scherm voorzien! Dat is net zo groot als mijn televisie thuis…

Etihad Airways Mobile Exhibition
32 inch scherm

Behalve het zitgedeelte is er een aparte badkamer aanwezig in The Residence. Aan de linkerkant staan alle extra amenities die in een badkamer thuishoren. Allemaal kwalitatieve producten, waarmee Etihad bewijst dat ze kennis van zaken hebben als het aankomt op verwennen van hun klanten.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Badkamer

Natuurlijk mag een douche niet ontbreken in een badkamer. Aan de rechterkant is er eentje, deze is een slag groter dan die in de cabine van de First Class Apartment op de Airbus A380.

Etihad Airways Mobile Exhibition
Douche

Achter de badkamer ligt de slaapkamer. Slaapkamer op een vliegtuig? Ja The Residence is de enigste cabine ter wereld die een heuse slaapkamer aan boord heeft. Een ontzettend comfortabel bed, een zogenaamde twijfelaar. Deze zit qua grootte tussen een éénpersoons- en tweepersoonsbed in. Het bed is zelfs voorzien van een veiligheidsgordel, zodat je tijdens eventuele turbulentie niet uit bed zou rollen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie

Graag wil ik de aanwezige crew van Etihad Airways bedanken voor de rondleiding. De Etihad Airways Mobile Exhibition is een ontzettend leuk concept. Het geeft de kans aan zowel klanten als reisagenten om de producten van dichtbij te ontdekken. Op deze manier krijg je een indruk van de verschillende cabines en wat deze te bieden hebben.

 

Reacties

  1. FlyingIvo zegt

    Bedankt! Zou het graag met eigen ogen ook een keer willen zien :P. Hopen dat er keertje error fare of goede aanbieding is!

  2. Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

    Woordje van dank aan Sven Luckermans betreffende het boeken van The Residence met miles! Het is dus wel mogelijk, in tegenstelling tot wat ik origineel in het artikel schreef. Dit heb ik net verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *