Emirates SkyWards voert nogmaals devaluatie door1 min leestijd

Emirates, 50-jarig bestaan, VAE

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates SkyWards heeft onlangs een devaluatie doorgevoerd waardoor je voor bepaalde awards nu ineens meer miles kwijt bent.  In februari dit jaar voerde Emirates ook al een devaluatie door.

Emirates SkyWards devaluate

Emirates heeft geen awardtabellen op hun website. Wel heeft het programma een tool waarmee je kunt berekenen hoeveel miles je kwijt bent voor je gewenste vlucht. Deze rekentool is echter de laatste tijd niet geactualiseerd aangezien de website van Emirates volgens OMAAT andere tarieven aangeeft. Zo zou je nu in veel gevallen ongeveer 20% meer miles kwijt zijn.

award Emirates

 

Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat je voor de devaluatie 85.000 miles kwijt was voor een enkele reis van Frankfurt naar Dubai in first class. Voor hetzelfde award ben je nu opeens 102.000 miles kwijt. Dat is een stijging van bijna 20%.

Emirates award

Dezelfde stijging is helaas ook te zien op andere routes waardoor de waarde van Emirates SkyWards miles grofweg daalt met 20%. De stijging is echter alleen te zien bij first- en business class awards en geldt vooralsnog niet voor awards in economy. Ook is er geen stijging te zien als je een vlucht boekt met een overstap.

De exclusieve First Class cabine aan boord van de Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)
Voor Emirates first- en business class awards ben je vanaf nu 20% meer miles kwijt op de meeste routes. (bron: Emirates)

Conclusie

Het is erg jammer dat Emirates voor de tweede keer dit jaar het aantal vereiste miles voor first- en business class awards heeft verhoogd. Dit is nog bovenop de brandstofbelasting die ook al eerder dit jaar werd verhoogd. Het boeken van Emirates awards via SkyWards wordt hiermee een stukje minder aantrekkelijk. Gelukkig werkt de maatschappij sinds kort wel samen met Air Canada. Awards zijn bij Air Canada Aeroplan op dit moment namelijk goedkoper dan bij Emirates zelf.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *