Emirates SkyWards devalueert awards2 min leestijd

Emirates, 50-jarig bestaan, VAE

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates SkyWards heeft onlangs een onverwachte devaluatie doorgevoerd. Business class awards van emirates zelf zijn namelijk in prijs gestegen.

Emirates devalueert business class awards

In tegenstelling tot vele andere frequent flyer programma’s maakt Emirates geen gebruik van awardtabellen. Alhoewel het programma voor zowat elke route een andere hoeveelheid miles vraagt, is het aantal miles per bepaalde route wel altijd hetzelfde. Een business class award van Dubai naar Muscat kostte voorheen namelijk vrijwel altijd 21.250 miles. Dit is nu gestegen naar 25.000 miles. Ook Emirates business class awards buiten het Midden-Oosten zijn in prijs gestegen. De stijging is op dit moment alleen te zien bij business class. Economy- en first class awards blijven vooralsnog ongewijzigd.

Emirates business class
Emirates one way business class awards zijn duurder geworden.

Ook is de stijging volgens OMAAT gek genoeg alleen te zien bij one way awards. Een one way award van Athene naar Newark kost nu 72.500 miles terwijl een round trip award ‘slechts’ 90.000 miles kost. Omdat business class awards duurder nu in prijs zijn gestegen betekent dit ook dat je meer miles kwijt bent voor een upgrade van econoom naar business class. Maar omdat het aantal miles voor een upgrade in verband staat met het aantal gevraagde miles voor de desbetreffende klasse betekent dit dus ook dat het aantal miles voor een upgrade van business naar first class lager moet zijn. Wil je trouwens meer weten over de business class van Emirates? Vorig jaar verscheen er een review van de Emirates business class op de A380 op InsideFlyer.

Conclusie

Een devaluatie in een frequent flyer programma is natuurlijk nooit leuk nieuws en zeker als dit onverwacht komt. Gelukkig geldt dit vooralsnog alleen voor one way business class awards. Round trip business class awards en awards in economy- en first class blijven vooralsnog ongewijzigd.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *