Emirates verhoogt nogmaals brandstofbelasting2 min leestijd

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft opnieuw de brandstofbelasting op vliegtickets verhoogd. Dit is slecht voor award tickets aangezien je dan meer zult moeten bijbetalen. Een aantal weken geleden verhoogde Emirates ook al de brandstofbelasting.

Emirates brandstofbelasting

De verhoging van de brandstofbelasting is dus vooral slecht voor wie Skywards miles wil inzetten. De prijs van een vliegticket bestaat namelijk uit een aantal componenten. Naast de zogenaamde fare bestaat het ticket ook uit een aantal toeslagen, en een daarvan is de brandstofbelasting. Soms kan deze erg hoog uitvallen en dit is nu ook het geval bij Emirates. Hierdoor worden vliegtickets een stukje duurder. Bij het boeken van een vliegticket merk je hier eigenlijk niks van, maar als je een ticket met miles boekt kan deze brandstofbelasting erg vervelend uitpakken. Naast dat je bijvoorbeeld 50.000 miles uitgeeft voor je ticket moet je dan ineens ook nog eens ruim € 200,- brandstofbelasting betalen. Nu heeft Emirates deze brandstofbelasting al een paar keer flink verhoogd waardoor de bijkomende kosten van een award nog hoger komen te liggen.

nieuwe Emirates Business Class
Emirates verhoogt nogmaals de brandstofbelasting.

OMAAT vergeleek de afgelopen maanden de hoogte van de brandstofbelasting op award tickets en kwam tot de conclusie dat deze op alle awards een flink stuk is gestegen. Zo betaalde je bijvoorbeeld een paar maanden geleden nog $ 181.20 aan toeslagen op een award ticket in business class van Los Angeles naar Dubai. Inmiddels is dit echter gestegen naar maar liefst $ 611.20. Je zou je daarbij kunnen afvragen of het dan nog wel zin heeft om je miles überhaupt in te zetten aangezien je zoveel moet bij betalen.

Emirates Brandstoftoeslag

Gelukkig zijn de toeslagen op fifth-freedom vluchten een stuk minder hoog. Emirates vliegt namelijk ook tussen Milaan Malpensa en New York-JFK. Dit is een interessante vlucht als je met Emirates vanuit Europa naar New York wilt vliegen. De toeslagen zijn hier licht gestegen. Je betaalt op dit moment namelijk ‘slechts’ $ 87.80 USD bij. Voorheen was dit nog ongeveer $40 USD.

Verdere verhoging?

Met het duurder worden van benzine en kerosine zou je je kunnen afvragen of dit niet de laatste verhoging zal zijn. Emirates Skywards is vooral voor Emirates first en business class vluchten een interessant programma, aangezien deze awards bij partnermaatschappijen vrijwel niet te boeken zijn. Een verhoging van de brandstofbelasting is daarom slecht nieuws.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *