Deze landen schrappen testplicht voor vertrek2 min leestijd

Insidedeals – Wereldwijde Business Classdeals vanaf €1300,-

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu de omikronvariant blijkt mee te vallen voeren veel landen versoepelingen door zoals het schrappen van de testplicht en verplichte quarantaine. Zo schafte Curaçao afgelopen donderdag al de testplicht af. Afgelopen week hebben nog een aantal landen de testplicht afgeschaft.

Canada schrapt testplicht

Afgelopen donderdag maakte Canada bekend dat volledig gevaccineerde reizigers vanaf 1 april 2022 geen testplicht meer hoeven te doen. Het land gaat vanaf dan wel steekproefsgewijs mensen bij aankomst testen op het hebben van COVID. De vereisten om Canada binnen te reizen veranderen dan ook niet, mis je volledig bent gevaccineerd.

Dit zijn de Flying Blue Promo Rewards in December 2021
Volledig gevaccineerde reizigers naar Canada hoeven vanaf 1 april 2022 geen test meer te doen vooraf aan hun reis.

Thailand schrapt testplicht

Naast Canada schaft ook Thailand de verplichte PCR-test voor vertrek af. Dit heeft de Thaise regering namelijk vorige week besloten tijdens een vergadering. De test na aankomst blijft echter wel verplicht. Met het schrappen van de verplicht PCR-test voor vetrek wordt reizen naar Thailand een stuk makkelijker en aantrekkelijker.

Bestemmingstips: Met de trein van Bangkok richting Cambodja en lopend over de grens
Thailand schaft verplichte PCR-test voor vetrek af maar test na aankomst blijft verplicht. (foto: InsideFlyer – MD Turck)

De kans op een positieve test na aankomst wordt hierdoor echter wel groter. Veel reizigers zullen zich daarom een stuk rustiger voelen als zij vooraf aan hun reis een negatieve test doen. Zo hoef je na aankomst niet in verplichte quarantaine mocht de uitslag van de test na aankomst positief zijn. Veel reisverzekeringen vergoeden deze kosten ook niet.

Ook Cambodja schaft testplicht af

Naast Canada en Thailand heeft ook Cambodja besloten om de verplichte PCR-test voor vertrek af te schaffen. Het Aziatische land verwelkomde opnieuw buitenlandse reizigers in november vorig jaar maar verplichte wel een PCR-test voor vertrek. De regering van Cambodja heeft afgelopen week besloten alle inreisbeperkingen af te schaffen.

Review: Ibis Styles Siem Reap
Ook Cambodja schaft testplicht af. (Foto: Marco – MD Turck)

Reizigers wordt wel aanbevolen om voor vetrek een antigeen-test te doen. Binnenkort zal Cambodja ook het visum bij aankomst weer introduceren.

Reisadvies

Voor Canada geldt er op dit moment code groen wat inhoudt dat er geen specifieke veiligheidsrisico’s belden. Voor Thailand en Cambodja geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog code geel af. Dit houdt in dat er wel specifieke veiligheidsrisico’s gelden maar dat niet-essentiële reizen in principe kunnen doorgaan. Check wel altijd even de website van Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Reisadvies wereldwijd

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – MD Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *