Emirates voert verhoging brandstofbelasting door2 min leestijd

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft de brandstofbelasting op vliegtickets flink verhoogd. Dit is vooral vervelend als je award tickets boekt aangezien je dan veel moet bij betalen. Eerder vorig maand voerde de maatschappij ook al een devaluatie door in het Skywards programma.

Emirates verhoogt brandstofbelasting

De prijs van een vliegticket bestaat ui een aantal componenten. Naast de zogenaamde fare bestaat het ticket ook uit een aantal toeslagen en een daarvan is de brandstofbelasting. Soms kan deze erg hoog uitvallen en dit is nu ook het geval bij Emirates. Hierdoor worden vliegtickets een stukje duurder. Bij het boeken van een vliegticket merk je hier eigenlijk niks van, maar als je een ticket met miles boekt kan deze brandstofbelasting erg vervelend uitpakken. Naast dat je bijvoorbeeld 50.000 miles uitgeeft voor je ticket moet je dan ineens ook nog eens ruim € 200,- brandstofbelasting betalen. Emirates heeft deze brandstofbelasting sinds kort ook nog eens verhoogd waardoor de bijkomende kosten van een award nog hoger liggen.

De exclusieve First Class cabine aan boord van de Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)
Doordat Emirates de brandstofbelasting heeft verhoogd vallen awards ineens een stuk duurder uit. (Bron: Emirates)

Door deze verhoging vallen vrijwel alle awards van Emirates SkyWards duurder uit in de bijkomende kosten. Soms kan dit wel oplopen tot € 600,- wat extreem hoog is. Gelukkig zijn de brandstofbelastingen op de zogenaamde fifth freedom vluchten volgens OMAAT niet veel gestegen. Zo betaal je voor een one-way business class award van Newark naar Milaan 72.500 miles en slechts $ 69.80 aan toeslagen.

Over SkyWards

SkyWards is het frequent flyer programma van Emirates en is om een aantal redenen interessant. Ten eerste is Emirates niet lid van een alliantie waardoor awards niet of nauwelijks te boeken zijn via andere programma’s. Eerder had Emirates ook een samenwerking met Alaska maar deze is door de samenwerking tussen Alaska en Emirates stopgezet. Hierdoor kun je sindsdien ook geen Emirates awards meer boeken met Alaska miles.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *