Alaska en Emirates stoppen samenwerking2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska en Emirates eindigen jammer genoeg hun samenwerking. Hier werd al voor gevreesd nadat Alaska op 31 maart 2021 toetrad tot de Oneworld alliantie. Doordat de samenwerking tussen beide maatschappijen wordt stopgezet, is het in de toekomst helaas niet meer mogelijk om MileagePlan miles te besteden aan Emirates vluchten.

Einde samenwerking Alaska en Emirates

Na 9 jaar komt er op 31 juli 2021 een einde aan de samenwerking tussen Alaska en Emirates. De twee maatschappijen werken op dit moment samen op het gebied van loyaliteitsprogramma’s en hebben daarnaast ook een codeshare overeenkomst. Zeker nu Alaska ook samenwerkt met Qatar Airways, werd al gevreesd voor het einde van de samenwerking met Emirates. Qatar Airways is namelijk een concurrent van Emirates. Zowel Alaska als Emirates maakten tot dit jaar geen deel uit van een alliantie. Daardoor was het voor beide maatschappijen aantrekkelijk om samen te werken.

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)
Alaska en Emirates kijken terug op een goede samenwerking. (Bron: Emirates)

De samenwerking op het gebied van loyaliteitsprogramma’s was tot voor kort aantrekkelijk voor first class fanaten. Het was namelijk mogelijk om MileagePlan miles te verdienen op vluchten met Emirates. Deze kon je vervolgens inzetten om redelijk goedkoop first class met Emirates te vliegen. Helaas devalueerde Alaska toen de awardtabel (op verzoek van Emirates). Nu er voorgoed een einde is gekomen aan deze samenwerking zijn Emirates frist class fanaten gewezen op het SkyWards programma van Emirates. Aan de andere kant krijgen MileagePlan leden nu wel toegang tot meer maatschappijen om miles te verdienen en te besteden, waaronder Qatar Airways.

De exclusieve First Class cabine aan boord van de Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)
De exclusieve First Class cabine aan boord van de Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)

Conclusie

Het is natuurlijk jammer dat de samenwerking tussen Alaska en Emirates op 31 juli a.s. ten einde komt. Een paar jaar geleden was het mogelijk om met weinig miles first class te vliegen met Emirates. Echter werd het aantal benodigde miles behoorlijk verhoogd. Daardoor was het al een minder aantrekkelijke optie. MileagePlan leden krijgen nu wel toegang tot meer maatschappijen om hu miles te verdienen en te besteden.

Uitgelichte afbeelding: Alaska Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *