Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport5 min leestijd

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis naar Roemenië bezocht ik op de internationale luchthaven van Boekarest (OTP) twee van de drie aanwezige lounges. Van de TAROM Business Lounge en MasterCard Business Lounge maakte vooral laatstgenoemde weinig indruk. Naar mijn mening mag je van een airport lounge wel wat meer verwachten. In dit artikel mijn Review over zowel de TAROM als MasterCard Business Lounge op de luchthaven van Boekarest.

Boekarest Airport

De internationale luchthaven van Boekarest heet Bucharest Henri Coandă International Airport (OTP). Vanuit OTP vliegen zo’n 45 airlines naar bijna 130 bestemmingen, waaronder Wizz Air, Ryanair, Turkish Airlines, flydubai, ITA, KLM en Lufthansa. TAROM is de nationale maatschappij van Roemenië en heeft Bucharest als basis. TAROM heeft enkel short en medium haul toestellen en gaat dus niet naar verre bestemmingen. Daarom is bijvoorbeeld de TAROM lounge op OTP niet erg groot. TAROM is overigens lid van de SkyTeam alliantie en het loyalty programma Flying Blue.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport
Luchthaven van Boekarest (OTP)

Er zijn op de luchthaven van Boekarest verschillende kleine Business Lounges, waaronder de lounge van TAROM en MasterCard en in deze review nemen we je mee naar beide bovengenoemde lounges. De lounge van TAROM is toegankelijk voor business class passagiers en Flying Blue Gold en Platinum leden. Passagiers van partner airlines van TAROM hebben ook toegang, afhankelijk van hun status. Je kunt ook toegang kopen voor €45,-.

De MasterCard Business Lounge is toegankelijk voor bijvoorbeeld World Elite Mastercard en World Mastercard Black Edition kaarthouders (uitgegeven in een select aantal landen). Echter zijn er nog een groot aantal andere MasterCard kaarten die toegang bieden. Of je toegang hebt kun je bij de balie laten controleren.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport
Incheckbalies voor o.a. TAROM en KLM.
Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport
Shops na de paspoortcontrole op OTP.

TAROM Business Lounge

In deze review lees je als eerste over de TAROM Business Lounge is te vinden tussen Gate 7 en 8 op het internationale gedeelte van Boekarest Airport. De lounge is niet heel groot, maar zeker groter dan de Business Lounge van MasterCard. Deze TAROM biedt plek aan zo’n 100-150 gasten.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport
De entree van de TAROM Lounge.

Bij binnenkomst loop je meteen tegen de balie aan. Hier wordt je boarding pass gescand voor toegang. Tijdens mijn bezoek was het erg druk, nagenoeg alle zitplaatsen waren bezet. Ik kreeg het advies gebruik te maken van de MasterCard lounge mocht ik geen plek vinden. Hiervoor kreeg ik een voucher uitgereikt.

De TAROM Business Lounge kent twee gedeeltes. Bij binnenkomst links is de rookruimte gesitueerd. Vreemd dat dit tegenwoordig nog te vinden is op luchthavens, in Nederland zijn we dat al lang niet meer gewend natuurlijk. Rechts van de balie bevindt zich het grootste gedeelte met het buffet en de resterende zitplekken. Zoals gebruikelijk kijk je uit op verschillende gates van de luchthaven. Op verschillende plekken in de lounge zijn digitale schermen aangebracht met informatie over vertrekkende vluchten.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest AirportReview: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport
Buffet

Bij het buffet is er een grote keuze aan dranken. Zo is er een Coca-Cola koeling met keuze uit frisdranken en lokaal bier. Ook zijn er flesjes water en sappen. Qua alcoholische dranken zijn er verschillende wijnen en sterke drank. Natuurlijk is er ook een koffie-apparaat waar je ook thee kunt krijgen. Qua eten is alles voorverpakt. Er zijn verschillende sandwiches, bijvoorbeeld met zalm, cheddar kaas en salami. Ook zijn er verschillende soorten yogurt in bekertjes. Qua snacks kun je kiezen uit diverse koekjes, chips en nootjes.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport

Voor lounge gasten is een apart WiFi-netwerk beschikbaar. Maar dat heb ik niet gebruikt. De lounge beschikt over een eigen toilet, maar geen douchefaciliteiten. Er zijn kleine bureautjes waar je ook met een laptop of tablet kunt werken. De inrichting van de lounge is modern en hier en daar zijn TAROM schaalmodellen neergezet. Een leuke toevoeging!

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport

Ten tijde van mijn bezoek was het extreem druk in de lounge en kon ik helaas geen zitplek vinden. Ik werd daarom doorverwezen naar de MasterCard Business Lounge. Deze wat was trouwens wat lastig te vinden, er zijn namelijk meerdere MasterCard lounges op deze luchthaven.

MasterCard Business Lounge

De Business Lounge van MasterCard is te vinden aan het einde van de terminal tussen gate 9 en 11, tevens in het internationale gedeelte. De lounge is in 2015 geopend en biedt met 250 vierkante meter plaats aan 57 gasten.

Neem de trap omhoog en betreed de MasterCard Business Lounge

Bij binnenkomst treft je meteen de balie waar je kunt aanmelden met je boarding pass. Na het scannen van mijn ticket kon ik naar binnen. Heel verwelkomend was de medewerkster echter niet. Dat gaf meteen al een mindere ervaring natuurlijk. Bij de balie staat een rek met lokale tijdschriften in zowel Roemeens als Engels.

De MasterCard Business Lounge biedt twee gedeeltes. Aan de linkerkant is een gedeelte met banken en kleine tafeltjes om bijvoorbeeld wat werk te doen.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport

Rechts bij het raam is een gedeelte bij de bar/buffet om wat te eten of drinken. Je hebt bijna overal uitzicht op de aankomende en vertrekkende vliegtuigen. Verder is er nog een aparte rookruimte. Op verschillende plekken in de lounge zijn digitale schermen aangebracht met informatie over vertrekkende vluchten.

De drankselectie bestaat diverse sappen, rode en witte wijnen en enkele sterke dranken. Er staat ook een kleine koeling met flesjes water en verschillende frisdranken. Qua maaltijden hoef je hier niet veel te verwachten. Het meeste is voorverpakt. Qua snacks is er keuze uit verschillende soorten koekjes, chips en nootjes. In de koeling stonden ook nog bekertjes yoghurt.

Review: TAROM en MasterCard Business Lounge Boekarest Airport

Voor gasten is een speciaal WiFi netwerk genaamd CNAB-Business, maar de snelheid is niet veel beter dan het netwerk van de luchthaven zelf. De lounge beschikt over een eigen toilet. Er zijn geen mogelijkheden om te douchen. Alhoewel de lounge kleurrijk is ingericht zijn de faciliteiten niet hier goed onderhouden. Zo zijn de banken vuil en werden de tafeltjes ook niet schoon gehouden. Dat geeft natuurlijk wel een rommelige indruk.

Ben je opzoek naar een goed verblijf in Boekarest? Lees dan eens onze review van het Novotel Bucharest City Centre of Marmorosch Bucharest – Een Autograph Collection Hotel

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

19 March 2022

Voordelen

- Er zijn wat snacks en drinken aanwezig.
- Gratis WiFi.
- Niet in de drukte van de 'kleine' luchthaven zitten.

Nadelen

- Kleine lounges.
- Weinig zitplaatsen.
- Veel voorverpakt eten of alleen maar snacks.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Reacties

 1. huib zegt

  Lounge is drama tegenwoordig. De oude (en smerige) lounge is nog steeds gesloten.
  Bij gate 9 of zo is die kleinere lounge ook erg vol.
  Onbegrijpelijk dat dat zo blijft.

  Apropos: Otopeni/ Henri Coanda is wel razendsnel met de veiligheidscontrole. Ze hebben daar ook niet van die luxe, dure, scanners als op Schiphol. Die kunnen maar een derde (schat ik) van de passagiers doen als bij gewone ouderwetse doorloop poortjes, zoals gelukkig ook nog op CDG.
  Het maakt niet uit hoe druk het is. Het valt altijd mee op Boekarest..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *