Emirates komt Skywards leden tegemoet om te herkwalificeren

Emirates komt Skywards leden tegemoet om te herkwalificeren

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is nog maar begin april, maar misschien ben je toch al bezig met het bedenken hoe je dit jaar de hoeveelheid punten, Miles, XP, enzovoort behaald om je status bij een loyaliteitsprogramma te behalen. Enkele maatschappijen en hotelketens hebben al aangegeven met aangepaste statusvereisten te komen vanwege het Coronavirus dat in veel landen reisbeperkingen oplegt. Ook Emirates lijkt daar nu gehoor aan te geven. Vorige week werd nog bekend dat Emirates haar gehele vloot aan de grond houdt. Inmiddels lijkt daar binnenkort weer wat verandering in te komen. Maar wie wil er nu reizen in deze periode? Emirates komt haar Skywards leden dan ook tegemoet om te herkwalificeren en dus ervoor te zorgen dat je dit jaar je status gemakkelijker kunt behouden.

Emirates Skywards

Het loyaliteitsprogramma van Emirates heet Emirates Skywards. Er zijn een aantal statussen die je binnen het programma kunt behalen. Hieronder een overzicht van de statussen en hoeveel je daar voor moet vliegen.

Status Aantal vluchten Aantal Niveaumijlen
Blue 0 0
Silver 25 25.000
Gold 50 50.000
Platinum 150.000

Normaal gesproken heb je één jaar om dit opnieuw bij elkaar te verdienen voor een verlenging van je status. Op het moment van het behalen van je status, is je status bij Emirates Skywards 14 maanden geldig. In die tijd kun je genieten van de vele voordelen die het programma biedt. Dit kan bestaan uit upgrades of loungetoegang met of zonder miles. Ook kan je gratis een stoel selecteren en zijn er nog vele andere voordelen, die je hier nog eens kunt nalezen. Vanwege het Coronavirus versoepelt Emirates de status vereiste van het Skywards programma en kun je je gemakkelijkere herkwalificeren.Emirates introduceert nieuwe Skywards GO App

Soepelere statusvereisten

Vanwege het uitbreken van het Coronavirus ziet ook Emirates het aantal reizigers flink afnemen. Daarnaast komt het behalen van een status bij verschillende reizigers in gevaar. Daarom komt Emirates deze trouwe klanten nu tegemoet door haar statusvereisten van het Skywards programma te versoepelen. Leden die tot en met 1 maart 2021 moet herkwalificeren hebben de mogelijkheid dit nu te behalen met 20% minder miles of vluchten. Dat wil dus zeggen dat je nu 80% van de normale statusvereisten zou moeten halen. Dat ziet er dan als volgt uit:

Status Aantal vluchten Aantal Niveaumijlen
Oud | Nieuw Oud | Nieuw
Silver 25 | 20 25.000 | 20.000
Gold 50 | 40 50.000 | 50.000
Platinum 150.000 | 120.000

De maatschappij komt reizigers die moeten herkwalificeren voor het Emirates Skywards programma tussen maart en september verder tegemoet door hun status t/m 31 december 2020 te verlengen.

Emirates komt Skywards leden tegemoet om te herkwalificeren

Behouden Miles

Je spaart tijdens je reizen ook Skywards Miles. Deze Skywards Miles kun je voor verschillende doeleinde gebruiken. Waaronder het kopen van upgrades of toegang tot de Emirates Lounges. Mocht het zo zijn dat deze Skywards Miles binnenkort verlopen, dan heeft Emirates goed nieuws voor je. De geldigheid van de Miles wordt verlengd tot en met 31 december 2020.

Je kunt ook nog Miles verdienen door aankopen te blijven doen met je Emirates Skywards creditcard. Wil je meer weten over Skyward Miles lees dan hier meer artikelen of check deze website van Emirates.

Divisional Senior Vice President, Dr. Nejib Ben Khedher,  van Emirates Skywards zegt het volgende over de soepelere vereiste en de Coronacrisis:

Emirates Skywards volgt de wereldwijde situatie nauwlettend en uiteraard zijn wij er voor onze members gedurende deze roerige tijd. We begrijpen dat onze members wellicht bezorgd zijn over het behoud van hun status of over de geldigheid van hun Miles. Daarom hebben we ons beleid versoepeld om hen tijdens deze wereldwijde crisis zoveel mogelijk tegemoet te komen. Het is mogelijk dat de wijzigingen en details van dit versoepelde beleid niet onmiddellijk te zien zijn in de sectie ‘Mijn account’ op emirates.com, dus we vragen om begrip en geduld tijdens deze ongekende tijden voor alle luchtvaartmaatschappijen. Ondertussen dringen we iedereen aan die zich in getroffen steden bevinden, om thuis te blijven en veiligheid voorop te stellen.

Andere loyaliteitsprogramma’s gingen die van Emirates al voor. Flying Blue stelt de eisen voorlopig met 25% bij, All Accor halveert de vereiste, Hilton verlengt de status met een jaar evenals Qatar Airways. Meer Airlines en hotelketens zullen zeker volgen.

Bron & beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *