Einde aan spotgoedkope wifi bij Emirates

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates staat bekend om haar uitstekende Economy Class product, waarbij veel services inclusief zijn. Toch merkt de maatschappij dat de investeringspot niet oneindig is. De laatste tijd zijn er dan ook kleine bezuinigingen doorgevoerd en is de airline uit Dubai begonnen met ancillary revenue, bijvoorbeeld voor stoelselectie of loungetoegang. Waar Emirates eerst ook (misschien wel té) genereus was, is de wifi service aan boord. Dit was volgens de topman altijd ‘een integraal onderdeel van het product’ en daarom vrijwel gratis. Elke passagiers kreeg 10MB gratis en een pakket van 500MB is daarna slechts 1 USD. Gezien de investeringen die nodig zijn voor de ontvangersystemen wijzigt Emirates nu ook de prijzen van het internet in de lucht.

Emirates Economy
Emirates’ uitstekende Economy Class

Nieuwe prijzen

UPDATE juli: gewijzigd beleid

Vanaf 14 juni krijgen alle passagiers nog steeds 10 MB gratis wifi. Wie meer wil internetten kan 150 MB aanschaffen voor 10 USD of 500 MB voor 16 USD. Dit zijn nog steeds zeer redelijke prijzen. Desondanks verwacht ik dat er toch minder mensen gebruik van gaan maken, ondanks de relatief goedkope kosten. Dit zal voor de passagiers die wél wifi aanschaffen beter zijn aangezien deze waarschijnlijk een snellere verbinding krijgen. Als je voor 1 USD wifi kan hebben dan wordt het op een A380 al snel onbruikbaar langzaam.

First en Business Class passagiers die ook Emirates Skywards lid zijn krijgen overigens onbeperkt gratis wifi. Hiervoor moet je wel voorafgaand aan de vlucht lid zijn.

Emirates vliegt dagelijks 2x met de A380 naar Dubai. Op alle A380’s en het merendeel van de 777’s is het internet beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *