Diplomatiek conflict: vluchten naar Qatar vanuit Golf beperkt1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar ligt in een conflict met 4 buurlanden; Bahrein, Egypte, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Diplomatieke banden zijn verbroken en ook op andere punten komen beperkingen. Dit heeft ook gevolgen voor reizigers in de regio, aangezien de landen populair zijn als overstapluchthaven.

Vluchten geannuleerd

UPDATE: Ook Emirates schort alle vluchten naar Doha op vanaf dinsdag. Qatar Airways vliegt vandaag niet meer naar Saudi Arabië.

Op dit moment heeft alleen Etihad Airways, als nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE, aangekondigd vanaf morgen 6 juni alle vluchten naar Doha te staken. Passagiers krijgen een refund of worden omgeboekt. Andere maatschappijen zoals Emirates, Qatar Airways, Gulf Air en Egyptair hebben nog geen maatregelen bekend gemaakt. Vanuit de overheid van de betrokken landen is nog geen sanctiebeleid gepresenteerd. Het is zeker mogelijk dat dit er wel komt. Ook luchtruimrestricties horen bij de mogelijkheden.

De CEO’s van Qatar en Emirates konden het eerder wel goed met elkaar vinden

Aangezien de meeste maatschappijen in de regio gelieerd zijn aan de staat, kunnen zij ook zelf kiezen om vluchten op de schorten als er (nog) geen sancties zijn.

Hoewel dit vooral impact heeft op reizigers in de regio, zullen Europese transitpassagiers bij verscherpte maatregelen hier ook last van krijgen. Doha is een populair overstap punt vanuit Europa naar de Golf met Qatar Airways, zeker naar bestemmingen in de VAE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *